Poslastičarnice u Pirotu

Svim putnicima koji kreću kolima u Grčku preko Bugarske, savetujemo da naprave pauzu u Pirotu i osveže se odličnim sladoledom, domaćom bozom i kolačima u tradicionalnim poslastičarnicama.


Na autoputu Mi ih posetimo svaki put kada prolazimo i probamo neke nove ukuse sladoleda i kolača. Ono što je prosto neverovatno jesu cene, koje su prosto neverovatno niske. Dve poslastičarnice u koje najčešće svratimo su Pelivan i Rekord. Dali smo kratak opis i mapu, pa se uverite i sami u naše reči.

Pelivan poslastičarnica

U Pelivanu je izbor kolača manji nego u poslastičarnici Rekord, ali je svaki kolač odličnog kvaliteta. Kugla sladoleda je samo 10 dinara, a kolači su 40 dinara. Uverite se i sami u kvalitet kolača po vrlo pristupačnim cenama.

Pelivan poslastičarnica – mapa

 

Rekord poslastičarnica

Druga poslastičarnica „Rekord“ u samom centru Pirota, nudi malo veći izbor kolača i sladoleda.  Ovde je kugla sladoleda 20 dinara, a kolači su u proseku 30-40 dinara. Za razliku od „Pelivana“, koje je više tradicionalno mesto, „Rekord“ poslastičarnica je više moderan kafić.

Rekord poslastičarnica – mapa

U povratku, kada se vraćate za Srbiju, obavezno ponovo svratite u ove poslastičarnice, jer će vam cene slatkiša u Pirotu  biti  još  više „neverovatne“ posle svih cena u grčkim letovalištima.

Napomena: ovo su cene 2018. godineNa autoputu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *