Kamena Vourla

  

Natali Natal‎:

Može li nešto o mestu Kamena Vourla. Zanima me da li na plaži ima peska, ima li plićaka, lokalnog busa… Hvala

  

Moja Grčka:

Kamena Vourla se nalazi oko 930 km od Beograda. Mirno mesto sa jednom glavnom ulicom gde se nalazi sve što treba (restorani, marketi, kafici, šetaliste…) Šetaliste je lepo uređeno, sa palmama i klupama na pojedinim delovima. Ispod šetalista je plaža, koja je šljunkovita. Plaža je dugačka, na nekim delovima šira, nege uža. Mesto poseduje i malu marinu. More je izuzetno čisto. Naši ljudi koriste Kamenu Vourlu kao usputnu stanicu za Peloponez. Inače je ovo i banja sa termalnim izvorima, tako da je more toplo zbog izviranja toplih podzemnih voda u more. Najpopularniji izlet je Atina i Korintski kanal. Atina je udaljena 170 km. Preko puta je Evia, Skiatos, Skopelos.. za koje se takođe organizuju izleti. Na samo nekoliko km se nalazi luka Agios Konstantinos gde možete naći trajekte za ova ostrva. Naših turista tamo uglavnom nije bilo, a vidimo da su agencije počele da rade ovu destinaciju koja je nova na našem tržištu. Ako budete išli, molimo Vas da nam pošaljete vaše utiske.

2 Komentara

  1. Pre Peloponeza smo odmarali u Kamenoj Vurli. Sve što je napisano je tačno. Dodao bih da iz luke Arkitsa koja je na 25km od K.Vurle idu trajekti do Edipsosa- banje na ostrvu Evija. Trajekt putuje 45 min karta za putnike je 4,70e u jednom pravcu.
    Plaža je šljunkovita (sitan šljunak), ne treba posebna obuća za ulazak u vodu.
    Vanpansionska potrošnja je povoljna, postoje 3 supermarketa Galaxias u mestu, 2 na ulasku i izlasku i jedan manji u samom centru.
    1920 su doseljenici iz Turske, sa obale Crnog mora došli u K.Vurlu i tu napravili crkvu. Plato oko nje, i stalna postavka zabavnog parka za decu su i centar. U Uličici koja se spušta do zabavnog parka je ponedeljkom mala pijaca koja radi od 8-13h. Prodaje se povrće i voće, kao i roba sumnjivog kvaliteta putujućih kombi trgovaca.

  2. Steta ako je ovo jedini komentar, fali nam neki sa lica mesta :-)!Vanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *