Izleti Mikonos
Izleti Mikonos

Izleti Mikonos

Ostrvo Mikonos pored bogate ponude noćnog provoda ima da ponudi i puno interesantnosti koje nikako ne smete da proustite da doživite. Ovo su naši predlozi izleta. Uživajte!OBILAZAK OSTRVA

Jednodnevni obilazak ostrva u kome možete videti većinu prelepih plaža, mnoštvo šarmantnih crveno belih crkvica kao i divne vidikovce kojih ima po celom ostrvu.
Ovaj izlet se uglavnom radi mini busom i deo je pešačka tura. Plaže koje se obilaze su: Ag. Giannis, Ornos, Ag. Stefanos, Kalafatis, Ag. Anna, kao i manastir Panaghia Tourliani koji ima veoma interesantne duboreze i pozlaćene drvene ikone. Šetnja sa vodičem je poseban doživljaj, obićićete Mikonos centar, razgledajući i otkrivajući sve njegove tajne.

JEEP SAFARINezaboravno iskustvo svakako ćete imati ako se odlučite za „Jeep Safari“ i tako upoznate čuvenu divlju stranu ostrva, koja se prostire na 150 km dugom seoskom putu. Vožnja džipovima omogućava vam da posetite delove ostrva koji nisu baš pristupačni za ostale vidove prevoza, i tako stignete do nekih zavučenih i izdvojenih plaža, do svetionika koji se nalazi na vrhu brda kao i do jednog starog napuštenog rudnika. Jedan od najviše očekivanog dogadjaja u celom programu je zaustavljanje za ručak u mestu Ano Mera ili na Agrari plaži. U zavisnosti od interesovanja ovakvi izleti se organizuju par puta nedeljno.
Vozačko iskustvo i dozvola su neophodni.

IZLET DO DELOSA

Delos je i arheološki muzej, ostrvo na kome je po mitologiji rodjen Apolon. Ostaci hramova i drugih posvećenih mesta kao i naselja koja su tu nekada bila za trenutak nas vraćaju čak do Rimskog doba.
Bićete u mogućnosti da vidite čuvenu „Terasu lavova“, sa jedinstvenim mermernim lavovima. Ovo je nešto što svaki turista mora da vidi. Dnevni polasci su uglavnom: od 08:30 do 11:20. Polasci su iz stare luke kod opštine.Poslednji povratak je u 15:00 h. Posebna cena može se dobiti za veću grupu posetilaca i za internacionalne studente.

MINI KRSTARENJEMožete li samo da zamislite koje je uživanje da krstarite duž južne obale ostrva, obilazeći sve one poznate plaže Mikonosa, a zatim provesti ceo dan na jednoj usamljenoj plaži koja se zove Fraggia, plivajući u kristalno bistroj vodi, roniti, igrati razne igre na plaži, ili jednostavno se opustiti i sunčati. U zavisnosti od vremenskih prilika obilazi se i prelepa pećina na Dragonisi ostrvu. Ručak koji je takodje pripremljen za vas i čeka vas na ovoj plaži sastoji se od mesa i ribe sa roštilja, grčke salate,tzatzikija, voća i onoliko vina koliko možete da popijete.Polasci su nekoliko puta nedeljno a minimalan broj po jednom izletu je 15 osoba.

MIKONJANSKE NOĆI

Ovaj izlet je jedinstvena prilika da provedete nezaboravno veče u tradicionalnom grčkom veselju. Organizovan je odlazak u tavernu, gde ćete biti posluženi autetičnom grčkom hranom i uživati u tradicionalnoj i modernoj grčkoj muzici i plesu. Vi ste ovde pozvani da pijete ouzo i igrate sirtaki, uz profesionalne igrače. Ovo uživanje možete sebi priuštiti par puta nedeljno. Minimalan broj u jednoj grupi je 15 osoba.


Jedan komentar

  1. Jel mi neko može odgovoriti odakle polaze ovi izleti, iz kog mesta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *