Kako stići do Mikonosa
Kako stići do Mikonosa

Kako stići do Mikonosa

Avionom do Mikonosa

Međunarodni aerodrom na Mikonosu nalazi se 4 km od glavnog grada tokom letnje sezone organizuju se direktni čarter letovi do ovog aerodroma. Možete ih rezervisati u agencijama u Beogradu. To je definitivno naisplativija varijanta.Mikonos je udaljen od Beograda vazdušnom linijom 915 km. Ukoliko vam ne odgovaraju termini čarter letova možete ići i redovnom linijom do neke druge vazdušne luke u Grčkoj, a zatim ka Mikonosu. Naša preporuka je aerodrom u Atini, sa koga poleću svakodnevni jutarnji, dnevni i večernji letovi za Mikonos (oko 35-40 minuta leta).

Autobusom do Mikonosa

Na put do Mikonosa možete krenuti i autobusom. Autobuska karta do Atine, odakle ćete dalje nastaviti trajektom, košta oko 70€ u jednom pravcu, odnosno 100€-110€ za povratnu kartu. Ono što želimo da napomenemo da je ovaj put izuzetno naporan i dug.

Automobilom do MikonosaUkoliko se odlučite da krenete na put svojim automobilom, potrebno je da dođete do neke Grčke luke, poput atinskog Pireja, odakle bi put dalje nastavili trajektom. Ukoliko na Mikonos krećete iz Beograda, da biste stigli do Atine potrebno je da pređete oko 1099 kilometara.

Trajektom do Mikonosa

Ukoliko se odlučite da put Mikonosa krenete automobilom ili autobusom, jedan deo puta ćete morati da pređete trajektom. Ako je vaš izbor autobus, onda ćete se na trajekt ukrcati verovatno u Pireju, a mi vam preporučujemo da trejektom iz Pireja krenete i ukoliko idete sopstvenim automobilom. Cena karte za prevoz trajektom je od 35€ po putniku, pa naviše, u zavisnosti od smeštaja na samom trajektu i vrste trajekta. Za automobil morate doplatiti oko 70€.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *