„OVO JE NAJDUŽA NOĆ U MOM ŽIVOTU“ Stravično nevreme sinoć se preselilo u ova grčka letovališta

„OVO JE NAJDUŽA NOĆ U MOM ŽIVOTU“ Stravično nevreme sinoć se preselilo u ova grčka letovališta

Izvor: Blic, Grckainfo, FOTO: BLIC / RAS SRBIJA

Objavljeno: 29.06.2018.

Takozvani ciklon Nefeli koji je prethodnih dana razorio brojna grčka letovališta preselio se juče popodne i sinoć u Solunsku regiju i gde je strahovito nevreme pogodilo Stavros, Nea Vrasnu, Asprovaltu i okolinu.

Kiša je pljuštala od popodnevnih časova i tokom cele noći, pa su stanovnici ovih mesta i brojni turisti ostali bez struje i vode, a snažne bujice vode nosile su automobile i drveće u more. Sinoć se tako, i u ovoj regiji ponovio gotovo isti scenario kao pre dva dana u Nikitiju na Sitoniji.

„Nalazimo se u Asprovalti i kao i u većini mesta nevreme je zahvatilo i ovo letovalište. Jedan sat posle ponoći je i uglavnom smo svi još na terasama i posmatramo šta se dešava. Većina iz okolnih vila je bila prinuđena da preparkira svoja kola, jer je bujica vode koja se naglo slila potopila okolne ulice.

FOTO: GRČKA INFO / FACEBOOK
FOTO: GRČKA INFO / FACEBOOK

Dva auta su uspeli nekako da izvuku na vreme, ali treći je završio u void i tek sutra ujutro ćemo videti gde se zaustavio, na svu sreću vlasnik je uspeo da izađe i dobro je.

Nismo imali prilike da se do sada susretnemo sa ovolikim naletom vode, ali nije ni malo prijatno, vidljivost je stvarno slaba. Čini mi se da nevreme polako jenjava, a sutra ćemo tek videti kolika je šteta u okolnim vilama i u samom mestu“, glasi jedan od komentara srpskih turista postavljen juče na fejsbuk strani „Grčka info“.

Ni u Stavrosu nije bilo ništa bolje. Kiša je padala tokom čitave noći i napravila bujične potoke koji su odneli plažu na pojedinim mestima. Noćas nije bilo struje i vode, ali sada ima i polako se radi na raščišćavanju nanetog blata.

„Stanje u Stavrosu je slično kataklizmi… pitanje je kada će se voda povući… nemamo struju, vodu, sve se izlilo… ovo je najduža noć u mom životu!“, izneo je utiske od sinoć iz Stavrosa jedan od naših turista.

Nea Vrasna je takođe tokom noći pogođena snažnim nevremenom. Bujica vode je nosila sve pred sobom, danas celo mesto liči na gradilište, sve je puno blata i porušenih objekata i biće potrebno nekoliko dana da se sanira šteta.

„Nea Vrasna noćas… U dva i petnaest komšija nas budi jer nivo vode za 20 minuta je došao do vrata kola… Bogu hvala, kiša staje… Sada opada… Ne znamo kako je u kolima“, napisao je jedan naš turista na fejsbuk strani „Live from Greece“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *