Melisani jezero

Melisani jezero

Lokacija: mesto Karavomylos, 2 km od mesta Sami istočnoj obaliMelisani jezero se nalazi u istoimenoj pećini na grčkom ostrvu Kefalonija. Iako ovo grčko ostrvo obiluje neverovatnim egzotičnim plažama, Melisani jezero je najposećenije turističko mesto Kefalonije. Protok vode počinje od mesta Katavothres, sa zapadne strane Kefalonije kroz jezero, i uliva se u more na istočnoj strani ostrva. Spoljašnji deo pećine je okružen šumama a unutrašnjost je ispunjena magičnom lepotom.

U kamenoj pećini se nalazi kristalno bistra tirkizna voda. Da bi ste se spustili do jezera morate da se spustite niz  stepenica i savetujemo da obucete patike jer je pod klizav. Ne preporučuje se starijim osobama, invalidima…

U grčkoj mitologiji Melisani je poznata kao Pećina nimfa. Pećina  ima dve velike rupe i ostrvo koje se nalazi u sredini. Kroz jednu rupu ulazi svetlost u pećinu, što vodi daje kristalno zelenu i prozornu boju, tako da brodići koji se nalaze na vodi izgledaju kao da lebde. Voda u jezeru je izuzetno hlada i na nekim mestima dostiže dubinu od čak 39 metara.

Ulaz u jezero se naplaćuje 7 eura za odrasle i 4 eura za decu (cene su iz 2015. i podložne su promeni, verovatno neće biti jefitinije 🙂 ). Na dnu stepenica vas čekaju čamci koji će vas provozati po jezeru. Vožnja u proseku traje oko 10 minuta.
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.08 ( 3 votes)

Pročitajte...

Planina Olimp

Planina Olimp Foto: en.wikipedia.org Planina Olimp je planina Bogova, legenda naroda koja manifestuje Stvoritelja. U …

Agios Tomas

Agios Tomas plaža Agios Thomas plaža se nalazi 15 km od Argostolija i u neposrednoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

thirteen + sixteen =