10 razloga zašto svi volimo Grčku

1. Odlična hrana

Hrana u Grčkoj je jako ukusna, pripremana od svežih lokalnih sastojaka. Ono po čemu su Grci čuveni je njihov Feta sir i maslinovo ulje koji su neizostavan sastojak mnogih specjaliteta.

Ostrva uglavnom imaju svoja regionalnle specjalitete, kao što su morski plodovi i jela sa roštilja.

2.Predivna klima

Sa savršenim klimatski uslovima, Grčka i njena ostrva su idealno mesto i sjajan izbor u bilo kome itervalu godine. Svaki mesec ima svoju čar. Klima najbolja, ni previše toplo, ni mnogo hladno!

3. Božanstvena sela

Grčka sela su posebno poznata po svom autentičnom šarmu. Definitivno su najslikaniji predeli Grčke. Govore o tradiciji, životu koji je i dalje moguć na selu koje je živopisno i veselo, prepuno razdraganih domaćina. Grci se sa posebnom pažnjom odnose prema stanovništvu koje živi ovde.

4.Prirodna raznovrsnost pejzaža

Kada ste krenuli u posetu Grčkoj, budite sigurni da ćete ovde pronaći pejzaže koje nikada niste nigde na svetu videli! Regija je šarenolika od planina do morskih vidikovaca.

5.Divni spomenici i kulturno-istorijska baština

Kao zemlja čija baština je pod zaštitom Unesco-a, nudi Vam izbor da vidite neke od najnevervatnijih spomenika kulture. Obilazak Grčke vas može vratiti u jednu od najvećih epoha svetske civilizacije, tj. u epohu čuvene antičke Grčke. Za Grčku se kaže da je zemlja nastanka filozofije, književnosti, arhitekture, demokratije, ali i nauke.

6.Topli ljudi i gostoprimstvo

Ono što čini da se u Grčkoj osećate kao kod kuće je toplina njihovih ljudi. Topla reč dobrodošlice i ruka prijateljstva svaki odmor učiniće nezaboravnim.

7.Jedinstvene stvari za videti

Ova zemlja nudi mnogo mogućnosti da vidite nešto što nigde na svetu nećete videti. Ono što svaki turista bar jednom u životu treba da vidi i iskusi je penjanje na Meteore ili ukus mastike koja se najbolje sprema na Iosu, ronjenje u netaknutim uvalama…

8.Bogata kultura i tradicija

Grčka ima veoma bogatu istoriju i tradiciju kojom se ponose. Ovo možete videti u njihovoj religiji, muzici, hrani i mnogim drugim aspektima.

9. Brojna prelepa ostrva

Grčka ima arhipelag od hiljadu ostrva i ne zna se koje je lepše od kog. Na ovim ostrvima uživaćete u prelepoj čistoj vodi, božanstvenim pejzažima i neverovatnom miru ili zabavi-po Vašem izboru.

10. Najlepše plaže

Grčka je u svetu poznata po velikom broju najlepših i posve različitih plaža. Dok Mikonos ima najlepšu belu peščanu plažu, Santorini ima onu sa crnim vulkanskim peskom. Lepota različitosti!

Jedan komentar

  1. Momenti koje provodite uz vodu nakon zalaska sunca sa ljudima koje volite najvise su u Grckoj najlepsi momenti koje mozete da spakujete u kofere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *