Početna / Jonsko more / Parga sa okolinom / Krioneri plaža

Krioneri plaža

Krioneri plaža

Foto: https://villacoralli.com

Krioneri je glavna gradska i peščana plaža u centru grada a svega nekoliko minuta hoda nalazi se druga plaža -Piso Krioneri, koja je mala zaklonjena šljunkovito-kamenita plaža.Parga je letovalište koje se nalazi u oblasti Epir na zapadu Grčke. Do Parge se može stići autobusom za 12-13 sati, a od prošle godine mnoge agencije su uvele čarter letove pa se može doći i avionom.

Parga nije tipično Grčko mesto, više ćete imati osećaj da ste negde u Đenovi ili Napulju, jer ima taj mediteranski šmek. Male šarene kućice raznih boja uz obalu mora, male uličice pune prodavnica i ljudi upotpunjuju ambijent letovališta.

Plaža je u Pargi stvar izbora, a izbor nije lak. Ima ih puno i podjednako su interesantne i lepe.

Krioneri plaža je gradska šljunkovita plaža naspram ostrvceta do koga se može hodanjem i vrlo kratkim plivanjem. Obavezno poneti plastične sandale jer je kamenje oštro na ovoj plaži a ima i ježeva. Može se doći i pedalinom (pola sata 5 evra), što turisti vrlo često praktikuju. Iza crkvice koja se nalazi u neposrednoj blizini Krioneri plaže je malo uzvišenje sa klupicom odakle se prave najlepše slike Parge.

Plaža Krioneri je dobro uređena, sa ležaljkama, suncobranima, tuševima, sportovima na vodi i brojnim tavernama.

Preko puta plaže se nalazi malo atraktivno ostrvce Bogorodice sa belom crkvom na sredini koji smo spomenuli.

Plaža je vrlo popularna i u sezoni može biti gužva na plaži, pa je odlazak na Piso Krioneri možda bolja opcija.Piso Krioneri je mala uvala na kraju Parge sa kamenitom plažom, čistom vodom i malim restoranom na brdu u hladu platana iznad plaže, gde je i tuš koji uglavnom ne radi. Ali bez obzira na to turisti koji dođu na Krioneri plažu, vole da posete i Piso Krioneri.

Naša preporuka je da svakako posetite obe plaže.

Plaža: pesak i šljunak

Krioneri plaža – mapaOcena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući putnici znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.08 ( 2 votes)

Pročitajte...

Sarakiniko plaža

Sarakiniko plaža Foto: www.flickr.com/photos/siradavis Sarakiniko plaža se nalazi 19 km od Parge, i spada u jednu …

Valtos plaža

Valtos plaža Foto: http://www.greece-trip.com Parga je još jedan od poznatih turističkih centara na Jonskom moru. Simpatičan …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

twelve − 2 =