Tvrđava Parga

Tvrđava Parga

Ovo utvrđenje se nalazi na vrhu brda iznad grada Parga i korišćen je za zaštitu od neprijatelja sa kopna i sa mora. Utvrđenje datira iz 11 veka, i uglavnom je služilo lokalnom stanovništvu da se zaštite od gusara i turaka. Tvrdjava je više puta je rušena i obnovljena.Izvan zamka je bilo postavljeno 8 kula koje su bile u funkciji odbrane. Unutar zidina utvrđena je nekada bilo čak 400 kuća.
Tvrđava Parga je posle dva uništenja obnovljena od strane Mlečana 1792. Zahvajujući svom prirodnom utvrđenju i njenom savršenom dizajnu, tvrđava je ostala neosvojiva sve do 1819 i napada Ali Paše. Nakon prodaje Parge turcima, Ali Paša je ojačao tvđavu još više, gde je postavio svoj harem i amam na vrhu utvrđenja. Na taj način je reorganizovao unutrašnjost utvrđenja.

Na ulazu u tvrđavu možete videti krilatog lava Agios Markos. Postoje razne odaje, bastioni, tajni prolaz do mora, kasarna, skladište, ostaci kuća.. Ako se popnete na tvrđavu imaćete prelep pogled na Pargu, more i prelepo ostrvo Svete Bogorodice. Utvrđenje je okruženo borovom šumom.

Ulaz je besplatan.
Tvrđava Parga – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *