Ai Giannakis plaža, Parga

Foto: www.feelgreece.com

Pre nego što vam predstavimo prelepu plažu Ai Giannakis, moramo napomenuti da tokom svog boravka u Pargi ne propustite da odete do Venecijanske tvrđave, odakle se pruža predivan pogled na grad.Predivan je pogled, tokom dana ali i noći i sigurno ćete uživati.Plaža Ai-Giannakis kako je zove lokalno stanovništvo, je malo izmeštena iz Parge ali je svakako naša preporuka da je vidite. Predstavlja malu božanstvenu plažu na oko 6 km udaljenosti od grada Parga.
Ova plažica je poznata po belom pesku koje je, pored izuzetno čiste i kristalno plave vode jedan od njenih zaštitnih znakova. Oko plaže su kamene litice i brda koja pružaju plaži zaštitu od jakih vetrova i loših vremenskih uslova.

Ono na šta svakako želimo da putnicima skrenemo pažnju je da je dno mora stenovito pa hodanje bez adekvatne obuće može biti neprijatno. Uglavnom putnike zanese beli pesak koji je na samoj plaži pa se opuste pri ulasku u vodu.

Na plaži Ai-Giannakis postoji prostor za parkiranje automobila. Od parkinga se spušta asfaltnim putem do same plaže.
 

Simpatičan gradić na zapadnoj obali Grčke Parga turistički procvat doživljava tek poslednjih godina. Nalazi se u kontinentalnom delu Grčke, u oblasti Epir. Od Beograda je udaljena 925 km. Ovo znači da ćete autobusom stići do Parge u proseku za 12 do 13 sati. Poznata je i kao jedino turistički razvijeno mesto na Jonskom moru, a da nije ostrvo. Za Pargu je karakterističan svojevrsni sklad planina i čistog blistavog Jonskog mora. Jedan od razloga zbog kojih je poslednjih godina posebno zanimljiva turistima je izgradnja auto-puta koji spaja Jonsku obalu sa Vardarskom regijom i omogućava relativno brz i nesmetan dolazak za sve one koji se odluče da ovde dođu automobilom ili autobusom.

Pored onih koji se odluče da svoj odmor provedu upravo ovde, mnogo je onih koji dolaze na jednodnevne izlete sa obližnjeg Krfa ili Lefkade.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *