Pieria – informacije

 Pieria – informacije

Foto: http://www.thessalonikitaxitransfers.com

Olimpska regija ili Pieria se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke. Sa zapadne strane je čuvena planina Olimp sa najvišim vrhom Grčke – Mitikasom od 2918 m nadmorske visine. Zauzima površinu 1516 km2 i ima preko 134.000 stanovnika. Glavni grad je Katerini.Ovaj deo je poznat po spomenicima arheološke i istorijske vrednosti. Olimpska regija je popularna меdju našim turistima, pogotovo iz južnih delova Srbije. Najpoznatiji deo Pierie i najpopularnija letovališta su Paralia, Olympic Beach, Litochoro, Leptokaria, Nei Pori, Platamon.

Ovo su tradicionalna mesta, u kojima se više čuje srpski jezik nego grčki, u kojima su meniji u restoranima na srpskom jeziku, u supermarketima i buticima rade ljudi iz Srbije… Mnogi se ovde osećaju kao kod kuće. Ovde se možete cenkati u prodavnicama kože i krzna, u zlatarama i dobiti vrlo pristojne cene za zlatan nakit.

Celu Olimpsku regiju karekterišu sudar banjske i mediteranske klime, toplo more, prijatne noći, što je osnovni uslov za prijatan odmor

Pieria – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *