Pieria – Olimpska regija

Pierija – Olimpska regija

Pierija je značajna turistička regija Grčke. Ispod zadivljujuće planine Olimp i zimzelenih planina Pierije, njena vedrina ogleda se u kristalno plavoj vodi Egejskog mora. Ovo je oblast mitologije, bogova i muza, kolevka civilizacije, sa jakom kulturnom prošlošću. Blagosloveno mesto i centar mnogih atrakcija, sa obiljem svih posebnih elemenata, koji zajedno formiraju veličanstvo, rajsko je mesto za turiste iz naših krajeva.Arheološki nalazi iz antičkih gradova, spomenika i antikiveta iznose čitav spektar istorijskih epoha, koje su bile znamenitosti Grčke nacije (Livithra, Pimplia, Dion, Pydna, Methoni, Makrygialos). Ovde u ovoj oblasti, vaša čula jasno vide čaroliju pejzaža i integirtet prirode. Planine i more, zelena i plava, mit i razlog, spojeni su u izuzetnom skladu. Praznici u Pieriji su pravi izlaz kada želite da se opustite od svakodnevne rutine i povratite snagu.

Pieria - pogled na tvrđavu Platamon u podnožju planine Olimp
Pieria – pogled na tvrđavu Platamon u podnožju planine Olimp

U Olimpskoj regiji, obala Pierije, dobro organizovana turistička infrastuktura, nudi niz opcija i mogućnosti za kreativan odmor. Možete uživati u moru, uživati u jedinstvenoj prirodi Pierije, zabavljati se uz zvuke tradicionalne i moderne muzike, u shopingu, ali takođe posetiti i muzeje, kutrune manifestacije i otkriti nove načine života i razmišljanja.Lokacija Pierije, kao nacionalnog puta i železničke mreže koja služi području i savršene lokalne putne mreže, čini je idealnom bazom za posetioce koji žele da iskoriste dnevne izlete i u druge delove Grčke.

Pierija destinacija je za sve. Mesto gde se snovi ostvaruju, mesto gde realnost nije virtuelna i mesto gde je život prelep. Olimpska regija – Pierija zadovoljava svaku želju turiste.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *