Perivoliou plaža, Skopelos
Perivoliou plaža, Skopelos

Perivoliou plaža, Skopelos

Perivoliou plaža, Skopelos

Foto: Google/Alex Serban

Severoistočna obala ostrva Skopelosa ima niz divljih plaža od kojih su mnoge smeštene u stenovitim uvalama sa penušavo plavom vodom. Najpoznatija i prva u nizu je šljunkovita plaža Perivoliou.Okružena je borovima i stenovitim formacijama. Plaža je potpuno turistički neorganizovana. Nema suncobrana i ležaljki, toaleta, barova na plaži…Naša preporuka je da svakako sve svoje ponesete sa sobom. Hranu, vodu, peškire i suncobrane. Prvo što ćete da primetite na ovoj plaži je gotovo biblijski mir koji u današnje vreme nemate prilike baš svuda da osetite. Pitoma priroda vam vraća svu iscrpljenu energiju.

Plaža Perivolou nalazi se na 4 km od sela Glossa. Živopisan gradić Glosa, odakle puca pogled na more, uličice su uske i krivudave, a lokalci često tuda jurcaju na vespama pa obratite pažnju i na to. Možete se sakriti od sunca u senci koji pravi stenje koje se nadvija nad plažom.

Najpopularnije prevozno sredstvo na ulicama je moped a na vodi čamac kojim možete doći do skrivenih uvalica i netanutih plaža kao što je i Perivolou plaža.

Perivoliou plaža, Skopelos – mapa

Skopelos

Ostrvo sa gustim šumama koje se protežu do same obale, najzelenije grčko ostrvo, sa nepreglednim vinogradima svakako je nešto što će zagolicati sva vaša čula.

Zeleni smaragd u plavom Egejskom moru, Skopelos može se odlično videti iz aviona koji koji iz Beograda leti za Atinu…. Ukoliko se odlučite da krenete sopstvenim prevozom najbolje je da idete preko Volosa pa da se u luci ukrcate na feribot koji će vas odvesti pravo do ovog dragulj ostrva. U proseku se feribotom putuje 2 do 3h.

Ostrvo Skopelos je izuzetno malo, sa svega oko 5000 stanovnika od kojih većina živi u gradu Skopelosu. Važno je napomenuti da je ovaj gradić oličenje egejske arhitekture, kućice jedna do druge u obilju cevća, mali šarmantni trgovi sa mnoštvom autentičnih taverni je nešto što se nikako ne sme propustiti. Ovo ostrvo zaista ima neku svoju posebu draž i šarm.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *