Milia plaža, Skopelos
Milia plaža, Skopelos

Milia plaža, Skopelos

Milia plaža, Skopelos

Foto: Google/Sándor Magda

Plaža Milia nalazi se 14 km od Skopelosa. Milia je duga šljunkovita plaža podeljena na dva dela stenama koje izranjaju na površinu vode. Severni deo plaže je uži i često ga posećuju nudisti. Veoma blizu Milie se nalazi plaža Kastani do koje je moguće doći pešice.Suncobrani i ležaljke se mogu iznajmiti. Milia plaža je u špicu sezone poznata po gužvama, ali ako krenete dalje od središta plaže, preko stenja, lako ćete naći mirnu uvalu.

Milia plaža, Skopelos – mapa

Skopelos je ostrvo smešteno u centru severozapadnog Egeja, istočno od Peliona i severno od Evije i pripada ostrvskoj grupaciji Sporades ostrva i srednje je po veličini, pored manjeg Skijatosa i većeg Alonisosa. Pripada provinciji Magnezija, a glavni (i jedini) grad Skopelos ima oko 4.000 stanovnika. Na ostrvu postoje dve luke: Glossa i Skopelos grad. Ostrvo je velicine 93km2 i ima oko 5.500 stanovnika.Do Skopelosa se stiže feribotom iz Volosa koji prvo staje u mini luku Lutraki na severu ostrva, a zatim nastavlja do glavnog grada, Skopelosa. Feriboti voze svaki dan, vožnja traje 4h, a karta je €20. Postoje i gliseri koji su duplo brži i relativno skuplji.

Do Skopelosa se stiže feribotom iz Volosa koji prvo staje u mini luku Lutraki na severu ostrva, a zatim nastavlja do glavnog grada, Skopelosa. Feriboti voze svaki dan, vožnja traje 4h, a karta je €20. Postoje i gliseri koji su duplo brži, i relativno skuplji.

Ovo ostrvo je nekada bilo hrišćanska kolonija, tako da ima zanimljivih antičkih ruševina. Pored toga, na Skopelosu ima oko 360 crkava, manastira i opatija. Ovde ima mnogo engleskih penzionera, tako da nije baš za divljanje kao na obližnjem Skijatosu, ali noćni život na Skopelosu je ipak ok.

Ukoliko želite da se sklonite od severnog vetra, idite na neku plažu na južnom delu ostrva, i obrnuto.

Ako praktikujete wind surfing, idite na onu stranu ostrva odakle vetar duva, i dobićete odlično jedrenje.

Zbog klime i vetrova, na severnom delu ostrva ima više stenja u šljunka, dok na jugu ima više šume i peščanih plaža.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *