Kastani ( Mama Mia ) plaža, Skopelos
Kastani ( Mama Mia ) plaža, Skopelos

Kastani ( Mama Mia ) plaža, Skopelos

Kastani ( Mama Mia ) plaža, Skopelos

Foto: Google/caterina tedesco

Ova plaža, smeštena odmah posle Milie, služila je kao lokacija za snimanje čuvenog mjuzikla ‘Mama Mia’ i jedna je od najlepših plaža u Egejskom moru, definitivno.Plaža je peščana sa delovima koji prelaze u sitan šljunak. Voda je tirkizna i čista sa postepenim plićakom. Deo travnjaka na plaži je pod ležaljkama i baldahinima, stolicama, stolovima, na samoj plaži ležaljke. U špicu sezone ispred plaže postoji pokretna kantina koja se pokazala kao sjajna inovacija i veoma je korišćena od strane turista. Cene hrane su jako pristupačne.

Generalno sve je turistički organizovano ovde, baš zato što je toliko poznata. Suncobrane i ležaljke možete iznajmiti u baru na plaži.

Sve plaže na ovoj strani ostrva Skopelos imaju puno sunca u popodnevnim časovima, pa su zalasci sunca ovde skoro spektakularan doživljaj i svakako bismo vam preporučili da ih doživite.

Plaža Kastani je okružena borovom šumom što joj daje još posebniju draž. Miris borove šume i mora, pa još pomešano sa zvucima Abinih hitova koje često ovde pustaju baš zbog filma i ukupnog doživljaja…Možete li da zamislite taj ugođaj?Naša preporuka je upravo ova plaža na ostrvu Skopelos, ona je naša miljenica. Posebno za sve mlade i zaljubljene.

Kastani ( Mama Mia ) plaža, Skopelos – mapa

Ostrvo Skopelos u jednoj rečenici može se predstaviti i ovako: veoma zeleno, veoma grčko i veoma smireno. Najzelenije ostrvo Grčke čija su brda prekrivena gustim borovim šumama i maslinjacima. Prva naselja datiraju još iz preistorije. U vreme Vizantije Skopelos je bio znan kao „mesto izgnanstva“, a danas je jedna od omiljenijih turističkih destinacija čijoj je lepoti teško odoleti.

Skopelos je ostrvo sa 360 crkava. Ipak, njegov ukras su predivne plaže (Stafilos, Panormos, Milia, Kastoni…) s obiljem sunca koje se ogleda u nestvarnom plavetnilu čistog mora… Grad Skopelos nudi ljubav na prvi pogled. Međutim, uske ulice „grada zanatlija i bakalnica“ samo su delić šarma ovog mediteranskog prostora u kome je sve doživljaj.

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *