Glifoneri plaža, Skopelos
Glifoneri plaža, Skopelos

Glifoneri plaža, Skopelos

Glifoneri plaža, Skopelos

Foto: Google/Cian O’Halloran

Glyfoneri je malena plaža ostrva Skopelos, koja se nalazi u zalivu Agios Konstantinos u mestu Skopelos. Pripada severo-zapadnom delu ostrva. Plaža je popularna zbog male udaljenosti od Skopelosa.Izgleda potpuno idilično i nestvarno. Ušuškana, mala, šarmantna, predivna! Ono što ovu plažu karakteriše je apsolutni mir koji tamo osećate i koji je prisutan.Plaža Glyfoneri nije posebno turistički opremljena. Kada to kažemo, mislimo da nema ležaljki i suncobrana na svakom koraku. Naročito je prijatna za kupanje u popdnevnim i ranim jutarnjim časovima. Zapravo, na plaži postoji taverna iz koje se pruža čaroban pogled na more, a ona ima i ležaljke koje se iznajmljuju.

Za radoznale u blizini, u mestašcu sa kojim je plaža Glyfoneri povezana nalazi se pećina Tripiti. Ona je zasigurno nešto što nikako ne treba da propustite. Možete je posetiti čamcem na izletu koji sigurno organizuje lokalna turistička agencija.

Posebno zadovoljstvo je da predstavimo sve plaže Skopelosa. One poznate ali i one manje poznate a isto toliko prelepe. Ostrvo je malo, ako ste na godišnjem odmoru barem 10 dana, šteta je da ih ne obiđete. U tom cilju Moja Grčka vas vodi u najzabačenije kutke ovog prelepog ostrva.

Glifoneri plaža, Skopelos – MAPA

Netipično ostrvo Egeja s obiljem vode i zelenila čiji nestvarni mir mogu da poremete jedino zvona sa ogrlica brojnih koza. U jednoj rečenici može se predstaviti i ovako: veoma zeleno, veoma grčko i veoma smireno. Najzelenije ostrvo Grčke čija su brda prekrivena gustim borovim šumama i maslinjacima. Prva naselja datiraju još iz praistorije. U vreme Vizantije Skopelos je bio znan kao „mesto izgnanstva“, a danas je jedna od omiljenijih turističkih destinacija čijoj je lepoti teško odoleti.

Skopelos je ostrvo sa 360 crkava. Ipak, njegov ukras su predivne plaže (Stafilos, Panormos, Milia, Kastoni…) s obiljem sunca koje se ogleda u nestvarnom plavetnilu čistog mora… Grad Skopelos nudi ljubav na prvi pogled. Međutim, uske ulice „grada zanatlija i bakalnica“ samo su delić šarma ovog mediteranskog prostora u kome je sve doživljaj.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *