Milia plaža, Skopelos
Milia plaža, Skopelos

Milia plaža, Skopelos

Milia plaža, Skopelos

Foto: Google/Gianluca Bevilacqua

Milia plažu na Skopelosu mnogi smatraju najlepšom plažom na ostrvu.Meštani često vole da kažu da turisti ovu plažu zovu Karibi. Plaža je peščana sa laganim ulaskom u more a boja mora je neverovatna, prelamaju se plave i tirkizne nijanse u tamno plavu na horizontu.Put do ove plaže je veoma pristupačan što je na Skopelosu izuzetno bitno. Do nje možete doći automobilom ili lokalnim autobusima. Postoji parking pored same plaže tako da ne morate da brinete gde ćete ostaviti auto.

Milia plaža je velika i organizovana plaža sa suncobranima, ležaljkama, bič barom a videli smo i toalete. Na obali su kamenčići i kristalno čista voda. Okružena je borovom šumom što joj daje izuzetnu čar. Na plaži postoji bič bar u kom se možete osvežiti i uživati u miru, a za one koji vole nešto aktivniji odmor ovde postoje mnogi sportovi na vodi.Ono što nikako ne želimo da izostavimo da vam kažemo je da je ovaj bič bar na plaži izuzetno skup. Pivo je oko 5eur. Pa svakako sami odlučite da li ćete ovde da odmoriti.

Svi oni koji ovde ostanu do sumraka mogu uživati u veličanstvenom zalasku sunca. Plaža Milia se nalazi na zapadnoj strani ostrva gde je sunce na plaži skoro do pola osam.

Nasuprot plaže Milia videćete malo ostrvce Dasija do kog možete otići na izlet čamcem ili u organizaciji neke od agencija.

Zarad potpunog i autentičnog doživljaja Skopelosa, neizostavno je probati neke odnjihovih specijaliteta. Ono što bismo toplo preporučili su predivne suve šljive koje se suše u posebnim pećima i koje oni nude kao poslasticu. Tu je i neizbežni jogurt sa medom, a ono što se nikako ne sme propustiti je čuveni ostrvski sir i pita koja se od njega pravi.

Milia plaža, Skopelos – MAPA

Skopelos – magična destinacija, nalazi se istočno od Skiatosa od koga ga deli kanal širok oko 8 kilometara. Pravi rajski zeleni smaragd na samo 96 kvadratnih kilometara, sa bujnim borovim šumama, maslinjacima, vinogradima, voćnjacima sa stablima šljiva, prepun zlatnih peščanih plaža ukrašenih tirkiznim morem sigurno će vas očarati.

Zanimljivo je i to da se nalazi na istoj geografskoj širini kao i Sardinija, Ibica, portugalska Azorska ostrva i Kefalonija.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *