Filmovi snimani u Grčkoj
Filmovi snimani u Grčkoj

Filmovi snimani u Grčkoj

Filmovi snimani u Grčkoj

Foto: www.imdb.com

Mandolina kapetana Korelija
Ovaj prelepi film je sniman na Kefaloniji. Glavne uloge tumače Nicolas Cage i Penelope Cruz, Film je sniman u prestonici Agrostoli. Ekipa filma je za potrebe snimanja i tematike samog filma preuredila Argostoli tako da sve izgleda kao u 40-tim godinama pre zemljotresa 1953. godine.Pre ponoći
Ukoliko želite da jasno vidite kako izgleda božanstveni Peloponez svakako je preporuka da pogledate ovaj film. Romatična priča koja vodi kroz prelepe pejzaže Peloponeza.

Mama Mia
Čuveni mjuzikl koji je, to definitivno možemo reći, proslavio ostrvo Sporada – Skopelos. Abbine pesme koje su dominatne u ovom mjuziklu i danas su neka vrsta himni na ovom prelepom ostrvu. Osim pejzaža Skopelosa, ovde se može videti i deo planine Pilion na kom su snimane pojedine scene.

Lara Croft Tomb Raider
Možda je teško poverovati ali delovi ovog filma snimani su na čuvenom ostrvu Santorini. Nije baš potpuna istina da je ekipa koja je snimala film boravila tamo, kao što je to bio slučaj sa filmom Mama Mia, već su pojedini pejzaži snimani iz helikoptera a čuvena scena Angeline Jolie na jet ski-u snimnjena je u moru u neposrednoj blizini Santorinija.Grk Zorba
Jedan od najpoznatijih igranih filmova ikada snimljenih u Grčkoj, nagrađen više puta. Film je sniman davne 1960. godine sa Anthoni Kuinn i Alan Bates. Radnja se odvija na divnom ostrvu Kritu, gde se protagonista susreće sa grčkom kulturom, pa čak i uči da igra sirtaki!

James Bodnd- Za tvoje oči
Možda je malo teško spojiti u mislima ali film Džejms Bond 007- Za tvoje oči, sniman je baš u Grčkoj! Snimanje je bilo 1981. godine, u glavnim ulogama Roger Moore i Lois Makvell. Filmske scene prati pozadina romantične i predivne Paleokastritsa plaže ostrva Krfa i manastira Meteora.

Sestrinstvo putujućih pantalona
Film je imao veliki uspeh kod mladih ljudi, i učinio da mnoge devojke sanjaju o prvoj ljubavi kroz šetnju uskim uličicama Santorinija. U filmu je prikazana Oia, najslikanija destinacija Santorinija.Moj život u ruševinama
Ovaj film je o mladoj nastavnici istorije, koja vodi grupu na putovanje autobusom kroz Grčku. Najveći deo filma je sniman u Atini. Neizostavno u njemu se mogu videti i mnoge lokalne atrakcije Grčke kao što su Delphi, Akropolj i Olimpija, i mnogo drugih zanimljivih mesta.

i mnogi drugi…


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *