Limnonari plaža, Skopelos
Limnonari plaža, Skopelos

Limnonari plaža, Skopelos

Limnonari plaža, Skopelos

Foto: Google/Tony T

Limnonari plaža je božanstvena plaža na udaljenosti od 9,5 km od grada Skopelos.
Tradicija kaže da je ova plaža dobila ime po bogu rata (Limni Tou Ari – jezero Ares).Postoji još jedna verzija legende za ime plaže, kako je to zatvoren i vrlo zaštićen zaliv, naziv „Limnonari“ -koji označava malu luku- apsolutno opisuje mirne i neuznemirene vode plaže. Plavo-zelene vode sa svojim finim belim peskom.
Limnonari je jedna od organizovanih plaža na ostrvu Skopelos, ovde postoje ležaljke i suncobrani, dok su dve male taverne u blizini plaže pravi raj za hedoniste. Bitno je napomenuti da ovde ima i parking prostor.

Limnonari plaža, Skopelos – mapa

Nešto o Skopelosu

Najzelenije grčko ostrvo, sa gustim šumama koje se spuštaju do same obale, nepreglednim vinogradima i maslinjacima, i morem toliko plavim da prosto prkosi nebu, donedavno je bilo tek dobro skriveni biser na zapadnom rubu Egeja. Ali, holivudski mjuzikl Mama mia (Mamma mia) preko noći je promenio taj status netaknutog blaga, pa je Skopelos za svega nekoliko godina izbio u sam vrh najpopularnijih turističkih destinacija na Mediteranu.
Skopelos pripada arhipelagu Sporada i veći je od obližnjeg i mnogo poznatijeg Skijatosa.

Ostrvo pod zaštitom. Gotovo da nije bio komercijalan sve dok Meril Strip i kompanija na njegovim plažama nisu zapevali hitove grupe ABBA. Iako poslednjih sezona doživljava pravi turistički bum, neverovatna priroda i autentičnost Skopelosa ne predaju se strancima baš tako lako. Apartmani i hoteli nikli su samo na određenim mestima na kojima ne ugrožavaju ekosistem i čistoću mora. Budući da je više od polovine ostrva prekriveno starom borovom šumom, ono se nalazi pod posebnom zaštitom države i verovatno je zbog toga malo skuplje od ostalih letovališta u blizini.

Skopelos je nekada bio kolonija Krićana, tako da se na svakom koraku mogu videti ostaci iz antičkog doba. Verovali ili ne, ovde postoji čak 360 crkava, kapela i manastira, a u jednoj od njih, crkvi Svetog Jovana, koja je podignuta na visokoj steni iznad istoimene plaže, venčali su se glavni junaci popularnog filma. Ova mala bela građevina zbog toga je postala jedna od najvećih atrakcija, u kojoj se tokom leta obavi nekoliko stotina venčanja.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *