Paliouria plaža

Paliouria plaža, Larisa

Kada počnete sa pripremama kuda na letovanje birajte prvo, ne hotel, već plažu. A tek zatim i smeštaj u blizini. Upravo će obala učiniti vaš odmor nezaboravnim ili ga pokvariti. U Grčkoj su najlepše plaže u Evropi. Gotovo četiri stotine odabranih je obeleženo plavom zastavicom pečatom kvaliteta za čistoću vode i očuvanje prirodnog balansa. Opisati sve lepe i popularne, je skoro nemoguć zadatak. Mi ćemo se potruditi da na ovom sajtu možete da se informišete o svakoj plaži u Grčkoj, o sadržajima koje nudi, preporukama, cenama, hotelima… Gotovo smo sigurni da ako prvo birate plažu pa tek onda smeštaj, svaki Vaš odmor može da se pretvori u bajku.

Paliouri, turističko mesto okruženo planinama, nalazi se na jugoistočnom delu poluostrva Kasandra, na oko 115 kilometara od Soluna. Posetioci se mogu diviti njegovoj jedinstvenoj prirodnoj lepoti, šetati uzanim putevima koji odaju originalne i tradicionalne boje sela. Pored toga što je jedna od najlepših plaža ovog regiona, Paliouri plaža sadrži i brojne hotele, spa centre, taverne kao i kamp naselje. Mesto je čuveno po svojim lokalnim proizvodima – medu i maslinovom ulju, koje turisti kupuju ovde u izobilju i po veoma povoljnim cenama. Dva kilometra severoistočno od sela, nalazi se plaža Chruso (Zlatna obala) gde možete uživati u potpuno plavom moru i zlatnom pesku, što u kombinaciji sa borovom šumom čini magičan pejzaž.

Paliouri ima prelepu peščanu plažu koja je plitka dosta daleko u moru, tako da je dobra i za decu. Ima nekoliko malih zaliva duž ovog poteza na obali za one koji vole samoću. Najpoznatija je velika plaža Chruso, a ako hoćete da izbegnete gužvu, potražite male skrivene uvale oko samog sela. Na plaži Chruso posetioci mogu da uživaju u plavim vodama Egeja i zlatnom pesku, a sve to u kombinaciji sa borovinom koja se prostire sve do mora. Ova plaža je poznata još i po nazivu Golden Beach i Ksenia.

 

Paliouria plaža, Larisa – mapa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *