Kokkino Nero

Kokkino Nero

Kokino Nero je turističko mesto sa bogatom florom i faunom kao i specifičnom klimom koja proizilazi iz jedinstvenog spoja i blizine planine i mora. Nalazi se nedaleko od kanjona Tembi, u podnožju planine Ossa, na oko 140km od Soluna i oko 70km od Paralije. Prema nalazima arheologa, ovo je jedna od najstarijih naseobina na ovim prostorima. Ime Kokino Nero (crvena voda) je dobilo po termalnim izvorima iz kojih teče voda puna mineralnih soli sa visokim procentom gvožđa, koje joj daju specifičnu crvenkastu boju ali i lekovita svojstva, zbog kojih je postalo popularno za turiste još početkom dvadesetog veka. Ovo slikovito mesto se nalazi u hladu raskošnih krošnji platana, kestena i javora, ispresecano potocima i mostićima, u njemu pored šetnje i opuštanja, možete uživati i u sunčanju i kupanju, kako u kadama sa termalnom vodom tako i na šljunkovitim ili peščanim plažama. Na samoj obali, nekoliko taverni/restorana i lokalne kafeterije samo upotpunjavaju ugođaj i čine ovo malo mesto idealnim za miran odmor i uživanje u netaknutoj prirodi i čistom moru. U neposrednoj blizini, na samo 2-3 kilometra, nalaze se još dve jako lepe plaže, Platia Ammos i Koutsoupia.

Naši turisti ovu plažu poslednjih godina posećuju više nego obično. Zbog blizine Beograda posebno je vole porodice sa decom i putnici koji dolaze sopstvenim prevozom. Plaža je šljunkovita sa postepenim plićakom, voda je neverovatno bistra i čista i uglavnom nema gužve na plažama. Cene smeštaja su sasvim korektne i pristupačne za sve tipove gostiju.

Kokino Nero je idealno za porodični odmor, sadržaja za aktivan noćni život skoro da nema. U samom mestu ima par malih prodavnica gde se turisti mogu snabdeti po vrlo pristupačnim cenama. Čuju se samo zrikavci, puno drveća, hladovine, jako je lepo. Odmah pored je Platia ammos, ogromna peščana plaža, skoro pusta, jedan kafić i jedan odličan restoran. Najbliža poznatija mesta su Nei pori i Platamon.

 

 

Kokkino Nero – mapa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *