Kasandra – informacije

Kasandra

Kasandra (Kassandra) je prvo i najnaseljenije puluostrvo Halkidikija. Odlikuju ga čisto plavo more, plaže koje poseduju “Plavu zastavicu”, tradicionalna sela, moderna turistička naselja i drevni vizantijski spomenici. Za naše turiste najpopularnija mesta su Pefkohori, Hanioti i Polihrono, a poslednjih godina se povećava ponuda i u drugim mestima (Fourka,  Kriopigi, Kalithea…)Poluostrvo se proteže 50 km u dužini u pravcu severozapad- jugoistok, a maksimalna širina poluostrva je 15 km. Za razliku od susedne Sitonije i Atosa ovde nema visokih planina i brežuljaka i najveća nadmorska visina je 353 m. Kasandra se nalazi između dva zaliva Toreneos na istoku, i Teramaikos na istoku. Danas Kasandra ima 44 naselja sa više od 13.000 stanovnika, i oko 100.000 turista godišnje. U avgustu ovde može da bude poprilična gužva, a najveći broj turista dolazi upravo iz Srbije. Nemojte se iznenaditi kada ispred restorana vidite tablu „Govori srpski da te konobar razume“.
Istočna obala: Nea Potidea, Nea Fokea, Afitos, Kalithea, Kriopigi, Polihrono, Hanioti, Pefkohori, Paliouri.

Zapadna obala: Nea Plaia, Flogita, Nea Moudania, Sani, Siviri, Furka, Posidi, Kalandra, Nea Skioni, Lutra.

Istočna obala je izuzetno popularna kod naših turista, ima nešto mirnije i toplije more. Zapadna obala okrenuta je ka Solunu, popularna je kod Grka, pre svega Sani resort.

Unutar Kasandre se nalazi tradicionalna sela Kasandria i Kasandrino. Kasandra poseduje bele peščane plaže, raznovrsne taverne, kafiće, moderne hotele, apartmane, tako da pruža sve što je potrebno za kvalitetan odmor.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *