Kasandra Halkidiki Grcka
Kasandra Halkidiki Grcka

Izleti Kasandra

Poluostrvo Kasandra se nalazi na prvom od tri prsta Halkidikija, na samom zapadu. Istorija kaže da je ova regija ime dobila po Kasandrosu, kralju Makedonije još u drevnim vremenima. Čitavo poluostrvo ima veoma bogato nasleđe koje datira iz starogrčkog i vizantijskog perioda. Dužina poluostrva Kasandra iznosi nešto preko 50 kilometara, dok je široko samo 10 kilometara. Nadmorska visina najviših delova poluostrva je oko 400 metara, dok je središnji deo uglavnom prekriven maslinjacima i vinogradima. Ako je vađ izbor za letovanje upravo neko mesto na Kasandri, ovo su naši predlozi izleta koje obavezno trebate posetiti.

KRSTARENJE
Krenite na avanturističko krstarenje zalivom Toroneos, koga čine poluostrva Kasandra i Sitonija. Posetite centralno turističko mesto Sitonije, Neos Marmaras. Uživajte u nezaboravnom prizoru skrivenih uvala uz roštilj i piće i kupajte se u kristalno čistom moru.METEORI
Posetite oblast centralne Grčke i grad Kalambaka u podnožju Meteora, prirodnih stubova na čijim vrhovima lebdi najvrednija skupina pravoslavnih manastira u Grčkoj posle Svete Gore. Ovaj neverovatan prizor sa visina ostaviće vas bez daha!

SVETA GORA
Krenite brodom u razgledanje 8 manastira koji se nalaze na poluostrvu Sveta Gora, u podnožju planine Atos. Obiđite Uranopolis, pogranični gradić monaške države, a slobodno vreme iskoristite za razgledanje, kupanje i kupovinu suvenira.

SOLUN
Posetite glavni grad severne Grčke, Solun. Obiđite srpsko vojničko groblje Zejtinlik, Belu Kulu i tradicionalnu pijacu, gde ćete osetiti miris svežeg maslinovog ulja i uživati u razdraganosti i buci veselih Grka. Šopingujte u ogromnim tržnim centrima Cosmos i Carrefour.

RONJENJE
Prijavite se u jedan od ronilačkih klubova i uz pomoć instruktora upoznajte dubine mora. Uz malo sreće poigraćete se sa delfinima i videćete morske kornjače, a sve to može biti zabeleženo vodenom kamerom.

SKRIVENE PLAŽE
Otkrijte čari najlepših uvala i skrivenih plaža na Halkidikiju, kupajte se u kristalno čistom, tirkiznom moru i nezaborano se odmorite i izležavajte na sitno belom pesku.

WATERLAND
Poseta vodenom parku će vam obezbediti lud provod sa porodicom ili prijateljima. Posle jurnjave vodenim toboganima i veštačkim brzacima, opustite se u nekom od bazena ili organizujte turnir na jednom od sportskih terena, a ako ogladnite ili ožednite, osvežite se u nekom od express restorana i kafića.


GRČKO VEČE
Provedite nezaboravno veče u duhu tradicionalne Grčke, uz buzuki i sirtaki, grčko vino i nacionalne specijalitete. Pogledajte kako se igra u vatrenom krugu, kako lete karanfili i tanjiri. Jednostavno, uživajte i zabavite se!

Jedan komentar

  1. Najlepsa krstarenja su mi bila oko Halkidikija. Miris vode, povetaras, mir…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *