Kalives plaža, Sitonija

Kalives plaža, Sitonija

Foto: www.halkidiki-holidays.gr

Kalives je mirno turističko naselje južno od Poligirosa, koje se nalazi između prvog i drugog poluostrva Halkidikija. Udaljen je 65 km od Soluna, 12 km od mesta Nea Moudania, a sa druge strane 6 km od poznatog letovališta Gerakini.Obala mesta se proteže na preko 5 km i doseže sve do plaže Gerakini. Iz Kalives do ostalih mesta na Kasandri se takođe vrlo brzo stiže novim autoputem, a sa suprotne strane možete posetiti Metamorfosis (20 km), Nikiti (27 km) kao i ostale prelepe plaže Sitonije.

U mestu Kalives još uvek nema masovnog turizma pa je stoga odličan izbor za one kojima je miran i opušten odmor prioritet. Ukoliko poželite muziku i organizovan deo plaže, na samom kraju mesta se nalazi veliki beach bar Pasir koji nudi razna osvežavajuća pića, sladolede, brzu hranu i mogućnost odbojke na pesku. Tokom vikenda ovaj beach bar je veoma posećen od strane Grka.
Kalives sadrži dve taverne, dva kafe bara, a veliki supermarket Marinopoulos se nalazi pored samog ulaza u mesto.

Kalives je Halkidiki kakav pamte naši roditelji: prirodan i nekomercijalizovan. Sa izuzetkom novoizgrađenog luksuznog hotela Princess Blue Lagoon, srećom zaobišli su ga ambiciozni građevinski projekti. Stanovništvo i dalje većinski čine grčki gastarbajteri.

Jedno je od malobrojnih primorskih mesta u ovom delu Grčke gde dan i dalje traje 24h, gde nema agresivne neo-folk buke i trčanja za zauzimanjem ležaljki.

Kalives plaža, svakako jedna od posebnih bisera Sitonije za široke turističke mase postala je tek nedavno poznata.
Samo mesto je puno božanstvenih vila i porodičnih kuća, sa tek nekoliko prehrambenih radnji. Jedna je od najdužih plaža na Halkidikiju u kopnenom delu.Ako su prostrane, dugačke i čiste plaže ono što Vam treba, onda je Kalies plaža idealno mesto za Vas. Plaža je ostala netaknuta čak i kada su počeli da se uz samu obalu nižu hoteli.

Sitonija je svakako poluostrvo koje poseduje obilje netaknutih, čak i divljih plaža. Za svaku preporuku je da iznajmite automobil i obiđete što više bisera ovog poluostrva.

Kalives plaža, Sitonija – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *