bella vraka
bella vraka

Bella Vraka plaža, Sivota

Bella Vraka plaža, Sivota

Sivota je živopisno letovalište na Jonskom moru, 24 km od Ingumenice i 30 km od Parge u oblasti Tesprotije.Letovanje u mestu Sivota preporučujemo jer je u ovom delu Tesprotije poznatije pod imenom grčki Karibi. Letovanje u Sivoti odlikuje i netaknuta zelena priroda, veliki broj uvala kao i tirkizno prozirna voda po kojoj je poznata. Na Sivoti avanturisti mogu da uživaju u vodenim sportovima, dok oni malo manje hrabri mogu da se prepuste čarima obližnjeg akvaparka. Obala je vijugava sa mnoštvo stenovitih uvala u kojima se nalaze prelepe peščane plaže sa belim peskom i prozirnim morem. Ono što Sivotu čini jedinstvenim i čarobnim letovalištem je kolekcija malih ostrva koja se nalaze preko puta samog mesta. Ostrva su obrasla gustom šumom i predstavljaju prelep prizor gledajući sa obale.

Galeriju slika pogledajte na našoj facebook strani
Prelepa plaža Bella Vraka je smeštena na malom ostrvu Mourtemeno. Do plaže možete doći brodićem ili pešice gazeći plitku vodu koja doseže do kolena. I to predstavlja posebanu avanturu. Različiti ukusi su problem pa neki se oduševljavaju ovom plažom baš i zbog pristupa njoj,a neki nisu očarani. Ostavljamo vam da sami presudite da li vam se svidja kada je posetite na licu mesta. Po nama ovo je svakako interesantna i neverovatna plaža. Plaža Bella Vraka je turistički poprilično neorganizovana, nema taverni ili restorana. Pre nego posetite ovu plažu potrudite se da se snabdete sa svim stvarima koje su vam neophodne na plaži.

Ukoliko tražite mirno naselje za svoj odmor, koje ima sve potrebne ustanove, ali ipak i dalje živi neiskvarenim tradicionalnim životom, onda je Sivota pravo odredište za Vas. Centar se nalazi u mirnoj priobalnoj oblasti, gde možete da uživate u pogledu na dva ostrvca u seoskom zalivu, ili na Krf i Paksos. Nema plaže u Sivoti koja će Vas razočarati, jer su romantična atmosfera, plitka i čista voda karakteristične za ovo mesto.

Bella Vraka plaža, Sivota – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *