Agia Paraskevi

Agia Paraskevi plaža, Sivota

Foto: http://www.pargaportal.com

Na oko 6km od Sivote nalazi se plaža Agia Paraskevi sa istoimenim ostrvom koje joj daje poseban šarm.



Plaža je veoma lepa i popularna, pesak je nešto krupniji, a plićak dugačak, pa je ova plaža omiljena i porodicama sa decom. Takođe, zaštićena je pomenutim ostrvom, pa je more uvek mirno i bez talasa, što takođe odgovara deci. Interesantno je i to što je ostrvo toliko blizu da do njega možete bezbedno otplivati mirnim morem, okupati se i odmoriti na jednoj slatkoj maloj plaži. Agia Paraskevi je uređena i ima brojne kafiće i taverne u zaleđu, ali i smeštajne objekte. Na plaži možete iznajmiti ležaljke, a cene se razlikuju od bara do bara (2-5e po ležaljci). Na kraju se nalazi mala crkva posvećena svetoj Petki, odakle se pruža veoma lep pogled na plažu i ostrvo. U delu plaže kod crkve pesak je najsitniji i najpogodniji za decu. Da biste u sezoni bezbedno parkirali auto, potrebno je da dođete ranije. Agia Paraskevi je jedna od najlepših plaža u ovoj regiji, ali je u jeku sezone veoma posećena, pa ako volite plaže bez gužve na kojima se u miru može uživati uz knjigu ili popodnevnu dremku, zaobiđite Agia Paraskevi, bar od sredine jula do sredine avgusta.





Ni jedna plaža u Sivoti neće Vas razočarati, jer romantična atmosfera, plitka i čista voda čine znake raspoznavanja ovog mesta. Do ostrva i plaža moguće je doći i čamcem. Predveče, većina umornih posetilaca i meštana posmatra iz opuštenih kafića ili ribljih restorana prelepe zalaske sunca.

Sivota je malo i veoma živopisno mesto koje nudi sve što je potrebno za mirno letovanje. Međutim, boravak u njoj pruža vam i mogućnost za obilazak brojnih plaža u okolini. Plaže u ovoj regiji karakteriše sitan ili krupniji šljunak, smaragdno more i dosta prirodnog hlada. Plaže su uglavnom uređene i lako dostupne, ali ukoliko ste avanturista možete da otkrijete i male divlje uvale kojih takođe ima u izobilju.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *