Mega Drafi plaža, Sivota

Mala plaža podeljena brdom koje se spušta u more. Napuštajući plažu Mikri Ammos na putu za Perdiku naići ćete na Mega Drafi plažu.Nalazi se na 10 km od mesta Perdika. Plaža Mega Drafi predstavlja idealno mesto za relaksaciju i odmor, naša je preporuka za sve tipove gostiju.Sigurno ćete ovde uživati. Prilaz plaži je odličan i može joj se prići autom što mnogo olakšava stvari. Automobili se parkiraju sa obe strane magistralnog puta uzbrdo. Plaža Mega Drafi je peščana i šljunkovita. Na samoj plaži postoji kantina sa osnovnim pićem i grickalicama.

Ni jedna plaža u Sivoti neće Vas razočarati, jer romantična atmosfera, plitka i čista voda čine znake raspoznavanja ovog mesta. Do ostrva i plaža moguće je doći i čamcem. Predveče, većina umornih posetilaca i meštana posmatra iz opuštenih kafića ili ribljih restorana prelepe zalaske sunca. Ukoliko ste ljubitelj noćnog života, ovde možete naći kafiće i gostoljubivost u lokalnim barovima. Najbolji način da upoznate sve plaže i zalive, predstavlja iznajmljivanje čamca, jer postoje mesta do kojih se peške ne može stići. Sivotu okružuju ostrvca Mavro Oros, Sv. Nikola i Bela Vraka, koja možete posetiti čamcem. Još neke od plaža za plivanje su: Zavia, Pisina, Zeri, Galikos Molos, Mikros Paradisos ili Megali Amos.

Mega Drafi plaža, Sivota – mapa


Sivota

Sivota, jedan od najlepših zaliva u okrugu Lefkade, pravi je raj za jedriličare, ljubitelje kupanja i vodenih sportova.

Nalazi se na savršenoj lokaciji – četri i po sata vožnje od grčke granice, na pola puta između Parge i Igumenice. Preko puta se nalazi Krf, pa ne samo što je moguć izlet do ovog zelenog ostrva, već može da se ode i do Paksija i Odisejeve rodne Itake.

Ne zna se šta je lepše u ovom kraju, jer je ovaj nekadašnji ribarski gradić zadržao stari šarm a dobio prednosti turističkog mesta. Sivota, poput amfiteatra “raspoređena” po okolnim brežuljcima, spušta se ka Jonskom moru, glavnoj promenadi i lučici s jahtama i ribarskim brodićima. Sveži morski specijaliteti služe se u tavernama, kao i ostala ukusna grčka jela. Mesto je mirno, ali noću pruža mogućnost odličnog provoda. U restoranima i kafanama služi se dobro grčko vino.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *