Karavostasi plaža, Sivota

Foto: http://www.corallihotel.gr/

Karavostasi plaža široka i dugačka 2 km plaža sa kristalno čistim morem, mirnim ambijentom i divljim pejzažom svakako ima svoju publiku.Karavostasi plaža, treća plaža u oblasti Perdike, udaljena je oko 16 km od mesta Sivota i 7 km od mesta Perdika. Zajedno sa susedno plažom Arillas čini jednu celinu. Plaže su peščane, samo što je plaža Arillas znatno uža i manja od plaže Karavostasi. Mesto Perdika na obali Jonskog mora jedno je od najposećenijih turističkih destinacija regije Tesprotija. Perdika je dobila ime na osnovu svog izgleda iz vazduha koji podseća na golubicu u letu, ima oko tri hiljade stanovnika.

Plaža je savršena za kupanje u čistom moru, uređena sa ležaljkama i suncobranima a njene očaravajuće fotografije se nalaze na svim poznatim turističkim vodičima u Grčkoj. Na severnom kraju, na samom brdu iznad plaže, na nekih 500 m, dominira hotel „Regina Mare hotel club“ i u tom delu je moguće koristiti neke od sportova na vodi (kanue…). Sa Karavostasi plaže se mogu videti grčka ostrva Paksos, Antipaksos i Krf, do kojih se trajektom ili feribotom stiže za samo četrdesetak minuta.Preporučujemo je porodicama sa decom. Idealna je za šetnju i zabavu i nalazi se u blizini drugih plaža koje mogu biti alternativna opcija za kratak boravak na njima.

Plaža Karavostasi može da se pohvali i tavernom na jednom kraju u kojoj se služe izvanredni tradicionalni specijaliteti.

Uživajte u svom letovanju i u predivnoj Sivoti! Grčki Karibi!

 

Sivota je malo i veoma živopisno mesto koje nudi sve što je potrebno za mirno letovanje. Boravak u njoj pruža vam i mogućnost za obilazak brojnih plaža u okolini. Plaže u ovoj regiji karakteriše sitan ili krupniji šljunak, smaragdno more i dosta prirodnog hlada. Plaže su uglavnom uređene i lako dostupne, ali ukoliko ste avanturista možete da otkrijete i male divlje uvale kojih takođe ima u izobilju.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *