Izleti iz Sivote

Sivota je malo mesto na jonskoj obali udaljeno 940km od Beograda. Ovo letovalište je poslednjih godina sve popularnije zbog fantastične prirode koja ga okružuje i lepih plaža u neposrednoj blizini.U nastavku teksta su naše preporuke za izlete.

U Sivoti su veoma popularni izleti brodićima. Možete uplatiti organizovan izlet ili sami iznajmiti manji motorni čamac (za koji nije potrebna dozvola) pogodan za 5-6 osoba. Iznajmljivanje ovakvog čamca košta od 50-70e za šest sati. Postoji nekoliko turističkih agencija koje organizuju grupne ili individualne posete najlepšim plažama. Postoji i opcija obilaska plaža taksi brodićem, odnosno da vas čamcem odvezu do odgovarajuće plaže i da dođu po vas u dogovoreno vreme. U zavisnosti od udaljenosti plaže ova usluga košta oko 10e po osobi. Postoje i organizovani izleti do fenomenalnih ostrva Paksos (Paxos) i Antipaxos (Antipaksos) po ceni od 25-30e po osobi. Do Parge, Krfa ili reke Aheron možete otići autom u sopstvenoj režiji ili u sklopu organizovanih izleta.

Iz Sivote možete obići i čuvene Meteore koji su od nje udaljeni 190km. Najbolje je svratiti u povratku za Srbiju. Postoje i organizovani izleti iz Sivote, ali ukoliko ste svojim kolima još bolje je da obilazak sami organizujete. Usput možete obići i veoma lep gradić, Janjinu, (Ioannina). Gradić se nalazi na jezeru sa naseljenim ostrvcetom do kojeg možete doći brodićem po povoljnoj ceni. U Janjini možete provesti divno popodne. Metsovo (140km) je takođe fenomenalno planinsko mesto koje možete obići na putu do Meteora.Ne treba da propustite da posetite reku Aheron čija svetlo plava vode prosto oduševljava. Reka protiče kroz predivnu prirodu i listopadnu šumu u kojoj ima dosta taverni i kafića sa baštama u hladu. Ovde možete uživati u žuboru reke i fantastičnom pogledom na nju i odmoriti dušu i telo u savršenom prirodnom okruženju. Na reci se možete oprobati u raftingu, jahanju ili pecanju, a možete iznajmiti kajak ili poći na pešačenje ili brzo hodanje kroz kanjone i planinske predele. Izlet do reke Aheron vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Do Parge ima oko 25km i ovo predivno mesto možete posetiti u sopstvenoj režiji. Najbolje je da Pargu posetite popodne ili predveče.
Na ostrvo Krf možete otići ferijem iz Igumenice (Igoumenitsa), a ne propustite da posetite u sklopu organizovanih izleta ostrva Paksos (Paxos) i Antipaksos (Antipaxos).


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *