Karvouno Plaža, Sivota

Foto: https://ioniancoast.com

Karvouno plaža je najbliža luci u mestu Sivota, faktički je udaljena nekih 600 metara od same luke. Na odličnoj je lokaciji i vrlo je posećena. Na njoj je, bez obzira na blizinu luke izuzetno čista voda i bujna vegetacija.Plaža Karvouno je sjajno turistički organizovana, sa ležaljkama i suncobranima koji se plaćaju na licu meta. Ove sezone komplet od 2 leželjke i suncobran košta oko 7 eura (cene su promenljive). U neposrednoj blizini plaže postoji restoran i bar. Restoran „Karvouno“ je rangiran kao broj 1 restoran u oblasti Tesprotije pa Vam obećava izvrsnu hranu u bilo koje doba dana. Ujutru možete doručkovati bogatu zakusku ili razne grickalice i sendviče, za ručak možete da se opredelite za salate i predjela, a za večeru možete da poručite specijalitet restorana – sveže ulovljena riba od lokalnih ribara. Ne postoji ništa lepše od večere, uz sveže pripremljenu ribu i predivan zalazak sunca.Plaža je predivna za malu decu jer je more plitko i izuzetno toplo pa deca mogu dugo boraviti u moru.

Nijedna plaža u Sivoti neće Vas razočarati, jer romantična atmosfera, plitka i čista voda čine znake raspoznavanja ovog mesta. Do ostrva i plaža moguće je doći i čamcem. Predveče, većina umornih posetilaca i meštana posmatra iz opuštenih kafića ili ribljih restorana prelepe zalaske sunca.

Karvouno Plaža, Sivota – mapa

Sivota se nalazi na savršenoj lokaciji – četri i po sata vožnje od grčke granice, na pola puta između Parge i Igumenice. Preko puta se nalazi Krf, pa ne samo što je moguć izlet do ovog zelenog ostrva, već može da se ode i do Paksija i Odisejeve rodne Itake. Pripada regiji božanstvenog i nezamenjivog Jonskog mora. Mesto je mirno, ali noću pruža mogućnost odličnog provoda. U restoranima i kafanama služi se dobro grčko vino. Sivota, jedan od najlepših zaliva u okrugu Lefkade, pravi je raj za jedriličare, ljubitelje kupanja i vodenih sportova. Preporuka je za sve tipove turista, jer zaista nije šala kada kažu da je Sivota toliko sadržajna da za svakoga može da se nađe ono što mu odgovara.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *