Pisina plaža, Sivota

Foto: www.flickr.com/Micel Angelo

Pisina na Grčkom znači bazen. Sve vam je jasno. Do nje se može jedino doći brodićem koji se može iznajmiti u luci po ceni od 50€ za ceo dan. Za brodić netreba dozvola za uprvljanje ukoliko se ne vozi više od 5 osoba ili brodom koji kruži ceo dan oko ostrva u okolini Sivote – cena ovog brodića je 5 po osobi.On vas ostavlja neko vreme na ovoj plaži i posle nekog vremena dolazi po vas. Između tri ostrvceta koje okružuju Sivotu nalaze se brojne uvale sa prelepim plažama. Ova plaža nalazi se na Agios Nikolaos ostrvu a najpoznatija od plaža tog malog ostrvceta je svakako Pisina. Glavna karatkeristika ove plaže je kristalno čista voda, u trenutku kad je vidite pomislićete na egzotiku i biće vam potpuno jasno zašto Sivotu zovu grčki Karibi.

 

Sivota je idealna za porodični odmor ali ne smemo reći da nije i za sve romatičare i osobe koje obožavaju prelepe plaže. Okružena je prelepim plažama i prirodom, sa jedne strane. Sa druge strane ima bogatu ponudu „noćnog zivota“.
Za leto 2017 u Sivoti je ponuda bogatija nego ikada, i samim tim cene letovanja u Sivoti su raznolike.

Sivota ili kako je drugačije zovu Karibi u Grčkoj! Šarmatno slikovito mesto u južnom delu oblasti Tesprotia i jedno od glavnih letovališta u regiji Epir koje svakog leta okuplja veliki broj grčkih i stranih turista. Udaljena je oko 20 km od Igumenice i samo 30 km od Parge. Put od Grčke granice do Sivote netraje duže od 3 sata vožnje kolima kroz Grčku se putuje po nama svemirskim auto putem zvanim Egnatia odos koji se prostire od krajnjeg iskota kod mesta Aleksadropolis do luke Igumenica koja ima izuzetan značaj za Grčku privredu, jer spaja jako puno luka u Italiji i drugim lučkim gradovima regiona. Savršeni klimatski uslovi, mediteransko rastinje uz razuđenu obalu, četinari na obodima planinskih masiva, čiste vode Jonskog mora, živopisna sela sa maslinjacima i vinogradima karakteristike su ove regije koje na posetioce deluju opijajuće.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *