Agnontas plaža, Skopelos
Agnontas plaža, Skopelos

Agnontas plaža, Skopelos

Agnontas plaža, Skopelos

Foto: Google/Irene Bassett

7 kilometara od grada, Agnontas je jedno od najslikovitijih mesta na ostrvu, sa malom plažom, kristalno čistom i mirnim morem. Ovde imate niz odličnih ribljih taverni pravo na ivici vode. Mnogi od ribara započeli su svoje pecanje ovde i ovo mesto je idealno za tko nešto.Plaža Agnontas je popularna među porodicama zbog lakog pristupa i bezbednog mora, tako da može biti veoma zauzeta u sezoni.

Do nje možete doći autobusom (15 minuta je udaljen od grada Skopelosa).

Ovaj zaliv karakteriše fina šljunkovita plaža, takođe, vrlo posećena i od strane turista i od strane lokalnog stanovništva. Agnondas je plaža po veličini, treća luka Skopelosa i njena alternativa za trajekte i brodove, kada je glavna luka Skopelos zatvorena zbog lošeg vremena.

Uživajte u borovoj šumi i tirkiznom moru. Ono što svakako morate znati da ovde ima i dosta interesantnih pećina koje možete posetiti.

Oni koji su posetili Skolepos kažu da je na njemu vreme stalo, a nema boljeg izbora da na nekom delu sveta stane vreme osim prelepog grčkog ostvra.

Agnontas plaža, Skopelos – mapa

Skopelos

Glavni grad je Skopelos, Hora. Ono što je najupečatljivije u njemu jesu njegove uske ulice, koje vode visoko u brdo iznad grada odakle se pruža veličanstven pogled na zaliv i ostrvo Alonisos. Hora je sjajan izbor za sve ljubitelje dobrog noćnog provoda, jer poseduje velike broj pravih mesta za izlazak, kafea, restorana, taverni.

Još jedna posebnost ovog ostrva je oblast Egejskog mora oko Skopelosa i Alonisosa koja je proglašena za na prirodni rezervat, zaštićen zakonom, zbog velikog broja morskih vrsta koji žive na njemu poput mediteranske foke.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *