Sares plaža, Skopelos
Sares plaža, Skopelos

Sares plaža, Skopelos

Sares plaža, Skopelos

Foto: www.tripadvisor.com

Još jedna posebnost ovog ostrva je oblast Egejskog mora oko Skopelosa i Alonisosa koja je proglašena za na prirodni rezervat, zaštićen zakonom, zbog velikog broja morskih vrsta koji žive na njemu poput mediteranske foke.Malo mestašce Saros ima i istoimenu plažu. Nalazi na istočnoj strani ostrva u blizini rta kod grada Skopelosa. Reč „Sares“ znači strm i tu se nalazi fantastične sive litice koje u potpunosti opravdavaju ime ove plaže.

Plaža se nalazi na severnom delu ostrva i jedna je od onih na koja nije pokvarena ljudskim uticajem. Uska šljunkovita plaža u Saresu se razlikuje od plaža koje turisti vide kada dolaze prvi put na ostrvo.

Relativno skoro se desio odron koji je ovu plažu načinio gotovo nepristupačnom i jedini način je doći čamcem. Na plaži Sares će uživati nezahtevni turisti kojima je priroda i mir najbitnija u toku godišnjeg odmora. Ova plaža nema turističkih sadržaja, suncobrana, ležaljki, restorana ili barova tako da je naša preporuka da sve svoje ponesete sa sobom. Plaža je zabačena i pusta sa dosta krupnog šljunka sa kamenjem.Postoje osobenosti i lepote ove plaže, recimo ovde možemo gledati kako se jata galebova srećno gnezde a moguće je čak ugledati i delfine.

Sares plaža, Skopelos – mapa

Skopelos pripada ostrvskoj grupaciji Sporada ostrva i srednje je po veličini.Do njega se uglavnom dolazi hidrogliserom sa Skijatosa ili iz luke Agios Konstantinos.

Glavni grad je Skopelos, Hora. Ono što je najupečatljivije u njemu jesu njegove uske ulice, koje vode visoko u brdo iznad grada odakle se pruža veličanstven pogled na zaliv i ostrvo Alonisos. Hora je sjajan izbor za sve ljubitelje dobrog noćnog provoda, jer poseduje veliki broj pravih mesta za izlazak, kafea, restorana, taverni.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *