Agiokampos-Evia-trajekt-za-Eviu-trajekt-za-Eviju-www.mojagrcka-21
Agiokampos-Evia-trajekt-za-Eviu-trajekt-za-Eviju-www.mojagrcka-21

Agiokampos

Agiokampos

Agiokampos se nalazi na pola puta između Pefkija i Lutre Edipsos, autom se stiže za nekih 20-tak minuta.Agiokampos je luka u severnom delu koji povezuje ostrvo sa Glifa na kopnu.Iz mesta Glifa na kopnu polazi trajekt za Eviju, do mesta Agiokampus. Odatle do Edipsosa imate 8km. Redovni trajekti koji dolaze i polaze svakog dana u velikoj meri olakšavaju turistima.

Plaža Agiokamposa se nalazi odmah uz luku, duga je i šljunkovita. Kod naših turista nije naročito poznata zbog luke koja je u blizini. Mada, ukoliko se nađete ovde nemojte je propustiti. Bez obzira na blizinu luke, voda je ovde izuzetno čista, nikada nema preterane gužve, a suncobrane i ležaljke možete da dobijete gratis.

Što se tiče smeštaja, ovde možete naći smeštaj izuzetno povoljnih cena i u punom jeku sezone. Ova plaža je naša preporuka za sve one koji nisu zahtevni pri izboru plaže i njenih sadržaja. Ovde nema klasičnih beach barova, restorana ili taverni na šta su naši turisti navikli. Uglavnom dolazi lokalno stanovništvo.

Agiokampos – mapa
Sve je veći izazov da se pronađe i vidi nešto novo u Grčkoj. Naravno, pod uslovom da u te kutke ne računamo grčka ostrva kojih ima oko 1400 ili klasične turističke destinacije u poznate kod naših turista.. Ako izuzmeho Halkidiki, Tasos, Olimpsku regiju Grčka ima da ponudi još impresivan broj čarobnih mesta.

Evia je drugo po veličini grčko ostrvo. Najveće posle Krita. Kada laički gledate mapu Grčke, teško da biste u Eviji videli ostrvo – jer se potpuno kamufliralo i priljubilo uz kopno. Kod Halkide, ulaznih vrata Evije, nalazi se pokretni most – koji premošćava moreuz, Euripus, koji je ovde širok svega 38 metara.Ali da je širok i samo jedan metar – opet bi to Eviju činilo ostrvom. Pretpostavlja se da je Eviju od kopna odgurao neki davni, jaki zemljotres, kao što to obično biva sa ostrvima koja su blizu kopna.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *