Alikes plaža, Evia

Alikes plaža, Evia

Foto: www.diveinevia.gr

Evia je ostrvo ukrašeno i bogato borovim šumama, na našem tržištu je prisutno tek poslednjih nekoliko godina. Izuzetna priroda i povoljne cene smeštajnih kapaciteta polako ali sugurno dovode ga u top destinaciju.Obala Evije je veoma razuđena i različita, tako da se tamo nalazi mnoštvo plaža koje su drugačije jedna od druge, dugačkih od 100 metara pa do 6,5 km – poput one između Merkurisa do Oksilitosa koja prolazi pored Mouterija. Iako neke plaže nisu šire od 10 metara, retko ćete biti u prilici da ne nađete mesto za sunčanje, čak i tokom sezone. Najbolje vreme za uživanje na plažama je tokom nedelje, kada dolazi manje ljudi.Posebno što je kod naših turista ostrvo Evija postalo poznato tek u prethodnih nekoliko sezona. Kamenite plaže, poput Politike i Roviesa, su prilično popularne među Grcima.

Izbor plaža na Eviji budi u nama istraživački duh pa je poseta različitim delovima ostrva odličan način da se opustite i pustite avanturizmu na volju pa ga sami istražite.

Egejsko more je omiljeno more svih Grka sa svojom kristalnom vodom i fantastičnim zalascima sunca. Ipak, ovde nekad može biti hladnije nego na drugim mestima, kao i veći talasi jer je struja jača. Najbolji deo dana da uživate u ovom delu je jutro. Sa severnog dela ostrva se mogu videti Sporadi.Alikes plaža je dobro poznata i predivna peščana plaža u blizini glavnog grada Halkide, i Drosije, koja je popularna među lokalnim stanovništvom, Atinjanima i turistima. Na ovoj blago nagnutoj plaži možete naći gotovo sve – taverne, restorane i snek barove. Tu su i instruktori i oprema za vodene sportove i odbojku na plaži i otvorena bina na kojoj se leti održavaju koncerti. Brojni noćni klubovi koji rade uglavnom leti i kampovi se nalaze u blizini. Takođe treba napomenuti da se ova, najlepša plaža Evije, nalazi na 10-ak km od glavnog grada na kopnenom delu Grčke. Plaža je naravno, izuzetno organizovana, ima suncobrane i ležaljke koje možete iznajmiti a primetili smo i toalete.

Alikes plaža, Evia – MAPA

 
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *