Valtos plaža

Valtos plaža

Foto: http://www.greece-trip.com

Parga je još jedan od poznatih turističkih centara na Jonskom moru. Simpatičan gradić na zapadnoj obali Grčke turistički procvat doživljava tek poslednjih godina. Pored onih koji se odluče da svoj odmor provedu upravo ovde, mnogo je onih koji dolaze na jednodnevne izlete sa obližnjeg Krfa ili Lefkade.Ovaj živopisni gradić se prostire kaskadno niz obronke obližnjeg brda. Nalazi se u kontinentalnom delu Grčke, u oblasti Epir. Od Beograda je udaljena 925 km. Poznata je i kao jedino turistički razvijeno mesto na Jonskom moru, a da nije ostrvo. Za Pargu je karakterističan svojevrsni sklad planina i čistog blistavog Jonskog mora.

S obzirom da je Parga u prošlosti menjala vladare, vidan je uticaj različitih kultura, pa spoj venecijanske luke i tradicionalne grčke arhitekture sa uskim, kaldrmisanim uličicama, trgovima i mnogim crkvicama čine ovo mesto izuzetno šarmantnom destinacijom.

Plaža Valtos se nalazi oko 1,3 km severno od grada Parge. Plaža je dugačka 1100 m. Jedna je od najčuvenijih plaža u Pargi. Do Valtosa se stiže za 20 minuta laganog hoda putem pored tvrdjave. Plaža Valtos je dobro uređena, sa ležaljkama, suncobranima, tuševima, sportovima na vodi i brojnim tavernama. Za one koji ne žele da pešače do Valtosa svakodnevno plove i brodići iz Parge. Valtos plaža ima izuzetno čistu i duboku vodu, vrlo je atraktivna i večita je inspiracija mnogim slikarima i fotografima koji često dolaze ovde da je uslikaju. Na plaži se nudi širok izbor sportova na vodi: ronjenje, skijanje na vodi, surfovanje, paraglajding, ribolov.. Ako ste smešteni u centralnom delu grada, do Valtos plaže je od 20-30 minuta hoda uzbrdo-nizbrdo, pa je potrebna dobra kondicija.

Na kraju plaže se nalazi nekoliko restorana i kafića koji imaju bogatu ponudu.Iznad Valtos plaže se nalazi manastir Vlaherna gde vam treba 15 minuta hoda uzbrdo. Na kraju plaže se nalazi mala crkva Agios Spiridona, kao i mala luka sa tradiiconalnim ribarskim brodovima.

Plaža: pesak sa malo šljunka

Valtos plaža – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući putnici znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.7 ( 3 votes)

Pročitajte...

Sarakiniko plaža

Sarakiniko plaža Foto: www.flickr.com/photos/siradavis Sarakiniko plaža se nalazi 19 km od Parge, i spada u jednu …

Krioneri plaža

Krioneri plaža Foto: https://villacoralli.com Krioneri je glavna gradska i peščana plaža u centru grada a svega …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

3 × 4 =