Preveza

Preveza

Foto: Google maps/ Yiannis Houvardas

Preveza se nalazi 440 km južno od Soluna i 426 km severno do Atine. Preveza je ujedno i oblast na jugozapadu Epira u severozapadnoj Grčkoj.Grad Preveza je smešten u Ambrakijskom zalivu, gde postoji podmorski tunel koji povezuje Prevezu sa Epirom. Tunel ide ispod nivoa mora i vrlo je važan deo infrastrukture Preveze jer skraćuje rastojanje izmedju dve strane zaliva, koji je ranije bilo moguće preći samo trajektom.

Preveza je moderan grad sa lepim, tradicionalnim zgradama, starom lukom, i istorisjkim centrom. Postoji kaldrmisana pešačka zona sa puno taverni, kafića koji su najpopularniji deo grada. Grad ima bogatu intelektualnu, umetničku aktivnost uključujući česte konferencije, izložbe, festivale, koncerte…

Na severnoj obali reke Acheron se nalaze ostaci Nekromanteiona koji je po proročanstvu bio ulaz u pakao. Nekromanteion je spaljen od strane Rimljana 167 godine pre nove ere.

Jedna od atrakcija su izvori reke Acheron gde se u vrelim letnjim mesecima možete rasladiti u kristalo čistoj vodi reke Acheron. Duž reke se organizuju razni sportovi na vodi, rafting, kajak, jahanje konja, razni trekinzi kroz kanjon reke, pecanje. U ovom adventure parku ima pregršt restorana i taverni uz samu obalu Acherona.

Samo 5 km od grada Preveze se nalaze ostaci antičkog grada Nikopolis.

Preveza – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 3.82 ( 8 votes)

Pročitajte...

Sarakiniko plaža

Sarakiniko plaža Foto: www.flickr.com/photos/siradavis Sarakiniko plaža se nalazi 19 km od Parge, i spada u jednu …

Krioneri plaža

Krioneri plaža Foto: https://villacoralli.com Krioneri je glavna gradska i peščana plaža u centru grada a svega …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

7 + eleven =