Nisiotissa plaža

Nisiotissa plaža

Evia je idealno mesto za one koji žele da osete život na grčkom ostrvu. Klima je prijatna sa blagim zimama i tipičnim mediteranskim letima uz prijatni severoistočni vetar koji olakšava boravak na suncu.Za one koji vole plaže i more, tu je bezbroj prelepih plaža, koje su leti pune turista, ali i lokalnog stanovništva koje voli da se opusti uz more. Oni koji vole aktivan odmor, takođe će naći ponešto za sebe, od pešačenja, sportova na vodi, paraglajdinga, jahanja, planinarenja, planinskog biciklizma do raznih drugih aktivnosti. Ostrvo je, takođe, bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima koja upotpunjuju ponudu, a turisti ih obilaze u okviru brojnih fakultativnih izleta. Tokom godine ovde se održavaju razne sportske manifestacije, lokalni festivali i proslave. Halkida je glavni grad Evije, udaljena od Atine samo 70 kilometara. Edipsos je jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta u Grčkoj, koje je poznato po svojim termalnim izvorima, koji se ulivaju direktno u more sa temperaturom od 34 do 70 stepeni.
Neos Pirgos nalazi se u severnom delu ostrva Evija u oblasti Oreoi, na 12 km udaljenosti od dva najveća mesta Edipsosa i Istije. Svojom kristalno čistom vodom i prelepom prirodom spada u jedno od najlepših mesta na Eviji. Najpoznatija dugačka peščana plaža Nisiotissa nalazi se baš u ovom mestu i jedna je od najatraktivnijh plaža na ostrvu Evia.

Sa jedne strane ove plaže nalazi se pošumnjeni deo. Turistički je organizovana, ima toalete i tuševe ali ne i mnoštvo restorana i kafica, beach barova. Tek ponegde možete da natrčite na to. Iako je najpoznatija plaža u ovoj oblasti na njoj u sezoni često nema gužve pa možete da uživate u miru i lepoti ovog prelepog ostrva.

Naša preporuka je da na plažu Nisiotissa idu porodice sa decom, jer je izuzetno mirna plaža i voda je čista.U večernjim satima je takođe vrlo mirno ovde, možete da čujete samo šum talasa ako ste dovoljno blizu plaže smešteni.

Nisiotissa plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *