Neos-Pirgos-Evia-Evija-greece-grcka-www.mojagrcka-30
Neos-Pirgos-Evia-Evija-greece-grcka-www.mojagrcka-30

Neos Pirgos

Neos Pirgos

Neos Pirgos je prelepo letovalište koji se nalazi  u severnom delu ostrva Evija u oblasti Oreoi, na 12 km udaljenosti od dva najveća mesta Edipsosa i Istije.Kada dođete na Eviju, preko trajektne luke u Agiokamposu, ovo vam je najbliže letovalište na ostrvu. U poslednijih nekoliko godina je postalo izuzetno popularno među našim turistima.

Neos Pirgos su prvo naselili Grci koji su prebegli iz Istanbula nakon Grčko-Turskog rata. Vremenom se mesto širilo, da bi se danas gotovo spojilo sa mestom Oreoi.
Svojom izuzetno čistom vodom i prelepim okruženjem  borove šume spada u jedno od najlepših mesta na Eviji. Ovde se nalazi najpoznatija dugacka peščana plaža NISIOTISSA koja je ujedno jedna je od najatraktivnijh plaža na ostrvu. Uz obalu u  Neos Pyrgosu se može se pronaci mnoštvo taverna, ribljih restorana gde se moze uzivati u lokalnim specijalitetima, a pre svega u svežoj ribi i plodovima mora. Za mlađi svet postoji nekoliko živahnih barova na plaži, koji  nude razne sportove na vodi, grčku i stranu muziku. U samom mestu postoje i sportski tereni za košarku, odbojku i fudbal, park za decu.

Neos Pirgos u osnovi pruža sve ono sto je potrebno turistima za miran odmor i preporučujemo ga porodicama.Neos Pirgos – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *