Početna / Jonsko more / Sivota sa okolinom / Mega Amos plaža, Sivota

Mega Amos plaža, Sivota

Mesto Sivota je amfiteatralno raspoređeno na okolne brežuljke i spušta se ka centralnoj promenadi i lučici sa jahtama i ribarskim brodićima.Nalazi se na obali Jonskog mora u sred prelepog arhipelaga išaranog bujnom vegetacijom, peščanim plažama koje zapljuskuje tirkizno more. Iako mirno mesto svojim karakterističnim šarmom u večernjim satima pruža lepu mogućnost dobrog provoda. U velikom broju taverni i restorana možete uživati u dobroj kapljici i ribljim specijalitetima. Idealno je mesto sa kojeg možete izletima obići Krf, Pargu I veliki broj skrovitih plaža.

Po mnogim iskustvima turista plaža Mega Amos je najveća a ujedno i najlepša plaža ove regije, plaža je peščano šljunkovita sa odličnim uslovima za bavljenje sportovima na vodi. Na plaži se nalaze taverne gde možete potražiti osveženje. Ovu Plažu obožavaju uglavnom mladji turisti jer se organizuju žurke na njoj tokom letnjih meseci Jul-Avgust mesec. Plaža ima i plavu zastavicu za čistoću i plaže i mora, odlično je turistički organizovana, ima ležaljke i suncobrane koje možete koristiti uz doplatu.Malo je udaljena od ostalih plaža ali se lako pronalazi. U svakom slučaju plaža Mega Amos je naša preporuka za sve mlađe turiste željne zabave, avanture i prelepe plaže.

Nijedna plaža u Sivoti neće Vas razočarati, jer romantična atmosfera, plitka i čista voda čine znake raspoznavanja ovog mesta. Do ostrva i plaža moguće je doći i čamcem. Predveče, većina umornih posetilaca i meštana posmatra iz opuštenih kafića ili ribljih restorana prelepe zalaske sunca. Ukoliko ste ljubitelj noćnog života, ovde možete naći kafiće i gostoljubivost u lokalnim barovima. Najbolji način da upoznate sve plaže i zalive, predstavlja iznajmljivanje čamca, jer postoje mesta do kojih se peške ne može stići. Sivotu okružuju ostrvca Mavro Oros, Sv. Nikola i Bela Vraka, koja možete posetiti čamcem. Još neke od plaža za plivanje su: Zavia, Pisina, Zeri, Galikos Molos, Mikros Paradisos ili Megali Amos. Uživajte u svom odmoru i Sivoti!


Pročitajte...

Mega Drafi plaža, Sivota

Mala plaža podeljena brdom koje se spušta u more. Napuštajući plažu Mikri Ammos na putu …

Mikri Amos plaža, Sivota

Mikri Amos plaža je veoma lepa plaža, srednje veličine, odmah posle plaže Mega Ammos. Plaža …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

4 − 2 =