Zabia plaža - Sivota
Zabia plaža - Sivota

Zabia plaža

Zabia plaža

Smeštena u uvali, plaža Zabia (neki izgovaraju „Zavia“) se nalazi na kraju Sivote, i proteže se prema selu Perdika. Prepoznatljiva je po kristalno čistoj vodi, jer je ova peščana plaža, plaža sa smaragdno plavom mirnom vodom. More je prilično lepo, a plaža je dobro organizovana.Važi za jednu od manjih, sklonjenih plaža, uz prekrivenost belim šljunkom i posedovanjem kristalno čiste vode. Iznad plaže, drveće pruža zaštitu od Sunca, tako da je plaža povoljna i za one koji žele da ostanu satima na plaži.

zabia beach sivota zavia plaza

Pored plaže postoji i mali maslinjak, a ovde ćete svakako naći i hranu i bar. Atrakcija plaže je u izvorima pijaće vode koji se nalaze na samoj plaži, pa je ovde voda nešto hladnija u odnosu na ostale plaže Sivote.

Na prilazu plaži postoji veliki parking (vidi slike) i to u hladovini. Ipak poranite da bi pronašli mesto, ponekad je velika gužva. Sa magistrale do plaže vodi put koji je obeležen karakterističnim crvenim znakom (i njega smo slikali), tako da teško možete da promašite ovu divnu plažu. Među slikama videćete i immprovizovani kamper koji prodaje neke sitnije prehrambene proizvode.Blizina Sivote i prilaz autom je odlična pogodnost za turiste i lokalno stanovništvo.

Do manje plaže sa strane, može se pristupiti preko šetališta od glavne gradske plaže.

Zabia plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *