Sklitri plaža, Skiatos

Sklitri plaža, Skiatos

Foto: https://www.pinterest.com

Ono što će vas sigurno očarati na ostrvu Skiatos je nesumnjivo plaža Sklitri.
Na pristojoj udaljenosti od samo 6km od centra Skiatosa, i nepunih 15 minuta vožnje pred vama će se ukazati ova prelepa mala plaža. Plaža Sklirti je izuzetno mala i potpuno turistički neorganizovana ali je pravi pravcati dragulj ostrva.Za razliku od mnogih prelepih malih plaža ostrva Skiatos do kojih se dolazi prilično nepristupačnim putevima, do plaže Sklirti se lako stiže glavnim putem. Smeštena je između plaža Nostos i Ahladies. Ukoliko se vozite gradskim prevozom pripremite se da izađete na stanici br.11. Nakon toga spustite se stepenicama do plaže. Stigli ste kad budete ugledali malu peščanu plažu, sa autentičnom grčkom tavernom prepunom cveća. Skoro nstvarni sklad boja prirode i boja cveća za trenutak, a možda i malo duže, će da učini da se osećate kao da ste došli u neku bajku.Sklitri je plaža ušuškana od naleta vetrova, pa se zbog toga brojni brodići usidre baš ovde što će da upotpuni bajkoviti osećaj.

Postoji jedan red ležaljki i to ne pokriva kapacitete ove plaže. Nekim čudom, na našu sreću nije tolika gužva da baš nemate gde da spustite svoj peškir.

Pored toga što je za ljubitelje plivanja i sunčanja pravi raj, ovde postoji nešto prema čemu mi gajimo posebne simpatije. U pitanju je istoimena taverna, koja će sigurno biti jedna od stvari koja će vam ostati ucrtana sećanju nakon letovanja.

Ova taverna parira lepoti plaže, svojoj vedrinom, šarenilom, autentičnošću i izuzetno dobrom hranom. Lokalno stanovištvo često ume da se šali i da kaže da ćete poželeti da ručate bar tri puta.Magija Sklitri plaže uveče dolazi do svog vrhunca. Za svaku preporuku je da dođete na ovo romantično mesto ukoliko proslavljate neki važan dan na Skiatosu. Tradicionalni grčki stil, romatični ambijent, taverna sa fantastičnom hranom pravi su izbor za takvu priliku.

Sklitri plaža, Skiatos – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *