Ampelakia plaža, Skiatos

Foto: http://www.greekguide.com

Važi za jednu od najlepših i najomiljenijih plaža na ostrvu. Naziv plaže potiče od grčke reči άμπελος što u prevodu znači vinova loza.Plaža Ampelakia je smeštena između plaže Kukunaries i Banane. Ukoliko ste se uputili na Ampelakiu pripremite vaše foto-aparate jer smo sigurni da ćete biti toliko očarani da čete svaki delić ovog rajskog mesta želeti da fotografišete.

Autobuska stanica 26, ujedno i poslednja stanica, je stanica na kojoj silazite. Od autobuske stanice do plaže pešači se maksimalno desetak minuta. Imamo dva skretanja za ovu plažu. Prvo skretanje je nakon 50 m kada se sa poslednje stanice uputite ka plaži Banana. Sa leve strane videćete tablu sa natpisom Mystique Beach Bar, ukoliko ne skrenete tu već produžite putem Banane još 200m nailazite opet na istu tablu koja vas upućuje na plažu.

Plaža Ampelakia je peščana. Ono što je bitno napomeuti je da prirodnog hlada u momentima kada je sunce najjače, skoro da nema. Ovo važi za one koji nisu stigli prvi da zauzmu hlad na slobodnim površinama i za one koji ne planiraju da rentiraju ležaljke. Plaža je dobro turistički organizovana, možete iznajmiti ležaljke i suncobrane i popiti piće u obližnjoj taverni.Na Ampelakija plaži smo primetili i tuševe, koji se nalaze na travnatoj površini iza beach bara.Bar na plaži je interesantan. Okružuje ga zelena površina sa božanstvenim cvećem, a enterijer bara je uređen do najsitnijeg detalja, tako da gosti ne mogu da odlože svoje fotoaparate i kamere. Sve je u skladu sa ambijentom, ljubazno osoblje, sjajna muzika i raznovrstan meni. Za svačiji ukus po nešto. Mala dobronamerna napomena je da budete oprezni ako vas privuče lepota ovog mesta jer su cene u ovom baru izrazito skuplje od drugih barova na ostrvu. Privućiće vas raznovrsni meni i šarena pića, smutiji i drugi osvežavajući napici ali vi imate nas da vas na to upozorimo.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *