Ahladies plaža, Skiatos

Foto: www.holidayify.com

Na samo 4km od centra Skiatosa nalazi se plaža Ahladies. Reč Ahladies u prevodu na srpski jezik znači kruške. Zovu je još i čitalačka plaža, zbog mirne atmosfere koja vlada na plaži.Plaža je prelepa i peščana. Plaža je izuzetno pristupačna, zato se mnogi ljudi sa decom koji odsedaju u centru grada, pored plaža Megali Amos i Trulos, odlučuju i za Ahladies plažu.

Do plaže se stiže gradskim prevozom za manje od 10 minuta od centra Skiatosa, a silazite na stanici broj 10.

Vožnja gradskim prevozom po ostrvu Skiatos, sasvije je obična stvar. Za sve one koje povezuju taj tip gradskog prevoza po ostrvu Skiatos i npr. Beogradu ili nekom većem gradu, odmah da napomenemo da nema nikaakve sličnosti. Ovde je gradski prevoz opuštena olakšica svima onima koji žele da što pre dođu iz tačke A u tačku B. Na plažu možete doći i brodićem koji redovno vozi na plažu iz centra Skiatosa i njega smatraju nekom vrstom gradskog prevoza, samo sa vode.

U blizini se nalazi poznati hotel Esperides, koji može da vam služi kao orijentir u slučaju da ste se odlučili za pešačenje do plaže Ahladies.U neposrednom okruženju ove plaže nalazi se veliki broj smeštajnih objekata, restorana i marketa, koji ovu lokaciju pri izboru čine atraktivnom porodicama sa decom. Ovde je sve vrlo pristupačnu i na dohvat ruke.

Na plaži postoje taverne u kojima možete ručati ili popiti kafu po izuzetno povoljnim cenama. Sve je autentično i u duhu tradicije ovih prostora.

Takođe ovde možete iznajmiti ležaljke i suncobran ukoliko želite. Plaža je jako dobro organizovana.Atmosfera na plaži je mirnija, savršena za čitanje knjiga i opuštanje, pa je često zbog toga nazivaju čitalačka plaža.Međutim, bitno je napomenuti da na plaži Ahladies ima sadržaja i za sve one koji vole nešto aktivniji odmor. Možete igrati odbojku, bagminton na pesku ili neki sport na vodi plaža je bogata ovim sadržajima takođe.

 
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *