Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skiatos / Ahladies plaža, Skiatos

Ahladies plaža, Skiatos

Foto: www.holidayify.com

Na samo 4km od centra Skiatosa nalazi se plaža Ahladies. Reč Ahladies u prevodu na srpski jezik znači kruške. Zovu je još i čitalačka plaža, zbog mirne atmosfere koja vlada na plaži.Plaža je prelepa i peščana. Plaža je izuzetno pristupačna, zato se mnogi ljudi sa decom koji odsedaju u centru grada, pored plaža Megali Amos i Trulos, odlučuju i za Ahladies plažu.

Do plaže se stiže gradskim prevozom za manje od 10 minuta od centra Skiatosa, a silazite na stanici broj 10.

Vožnja gradskim prevozom po ostrvu Skiatos, sasvije je obična stvar. Za sve one koje povezuju taj tip gradskog prevoza po ostrvu Skiatos i npr. Beogradu ili nekom većem gradu, odmah da napomenemo da nema nikaakve sličnosti. Ovde je gradski prevoz opuštena olakšica svima onima koji žele da što pre dođu iz tačke A u tačku B. Na plažu možete doći i brodićem koji redovno vozi na plažu iz centra Skiatosa i njega smatraju nekom vrstom gradskog prevoza, samo sa vode.

U blizini se nalazi poznati hotel Esperides, koji može da vam služi kao orijentir u slučaju da ste se odlučili za pešačenje do plaže Ahladies.U neposrednom okruženju ove plaže nalazi se veliki broj smeštajnih objekata, restorana i marketa, koji ovu lokaciju pri izboru čine atraktivnom porodicama sa decom. Ovde je sve vrlo pristupačnu i na dohvat ruke.

Na plaži postoje taverne u kojima možete ručati ili popiti kafu po izuzetno povoljnim cenama. Sve je autentično i u duhu tradicije ovih prostora.

Takođe ovde možete iznajmiti ležaljke i suncobran ukoliko želite. Plaža je jako dobro organizovana.Atmosfera na plaži je mirnija, savršena za čitanje knjiga i opuštanje, pa je često zbog toga nazivaju čitalačka plaža.Međutim, bitno je napomenuti da na plaži Ahladies ima sadržaja i za sve one koji vole nešto aktivniji odmor. Možete igrati odbojku, bagminton na pesku ili neki sport na vodi plaža je bogata ovim sadržajima takođe.

 
Pročitajte...

Kolios plaža, Skiatos

Kolios plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/Sheepsheds Skiatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i …

Plakes plaža, Skiatos

Plakes plaža, Skiatos Foto: www.holidayify.com Sigurno ste već negde pročitali da na Skiatosu ima 66 plaža, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =