Diamandis plaža, Skiatos

Diamandis plaža, Skiatos

Foto: https://pixabay.com/

Na oko 7km od grada Skiatos nalazi se ono o čemu sanjate, netaknuti biser ostrva Skiatos-plaža Diamandi!

Plaža se nalazi na poluostrvu Kalamaki, na suprotnoj strani od plaže Kanapica. Da bi ste došli do ove lepotice među plažama potrebno je da budete ljubitelj pešačenja, to svakako moramo napomenuti.Za sve one koji ne vole da pešače naš savet je da se tamo uputite brodićem. Ako ste krenuli kopnenim putem, gradskim autobusom ili autom, neka vam orijentir bude stanica br.13.Put do plaže je malo problematičan, zbog toga se opremite adekvatnom obućom. Porodicama sa decom savetujemo da se ovde upute brodićem.

Plaža Diamadis je posebno mesto upravo zbog mira, opuštene atmosfere i neometanog uživanja u prirodi. Ovde ćete čuti samo zvuke talasa i osetiti miris mora. Apsolutni mir. Nekada nam je baš to potrebno na godišnjem odmoru zar ne?

Plaža je pravi izazov za sve one radoznalog duha i plivače. Ukoliko otplivate iza stene, uz potpuno uživanje u kristalno čistoj i prozirnoj vodi, sa desne strane zaćićete u zonu potpuno netaknute prirode i prelepe plaže Delfiniki, koja je pusta ali svakako prelepa. Videti nju je nešto što će vam trajno ostati u sećanju.

Na plaži Diamandis je voda kristalno čista, mada možete ponekad zateći malo lišća zbog bujne vegetacije koje ovde ima. Plaža je potpuno turistički neorganizovana. Nema ležaljki i suncobrana, toaleta… Naš savet vam je da sve ponesete sa sobom, uključujući i hranu i vodu jer nismo primetili da ovde u blizini ima restorana ili marketa.

Diamandis plaža, Skiatos – mapa

Skiatos

Malo šumovito ostrvo iz arhipelaga Severni Sporadi. Peščane, šljunkovite i stenovite plaže, okružene borovom šumom i maslinjacima, svrstavaju Skijatos među najatraktivnija ostrva Mediterana. Prirodne lepote dopunjene vrhunskim hotelima, brojnim restoranima, kafićima, barovima, noćnim klubovima i diskotekama čine ga privlačnim za sve brojniju turističku klijentelu. Ono po čemu je jedinstven jeste podatak da uz dva slatkovodna jezera ima i veliki broj izvora slatke vode.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *