Kanapica plaža, Skiatos

Kanapica plaža, Skiatos

Foto: www.holidayify.com

Kanapica plaža, rečima je teško opisati ovo mesto. Ovaj dragulj prirode. Vesela, šarena, šarmantna i romantična – najbolje je što mi rečima možemo da dočaramo. Posebna je u svakom slučaju. Nalazi se u zalivu sa još dve plaže, Tzaneria(Nostos) i Sklitri. Nekada pre, dok Skiatos nije bio toliko turistički posećen je bila jedna od popularnijih plaža.Vremenom se gužva smanjila ali ne i njena lepota. Možda je baš to danas i razlog više da vam je preporučimo jer na njoj ima dovoljno ljudi a nema gužve tako da neometano možete da uživate u čarima prirode. Danas je uglavnom posećuju oni koji su odseli u istoimenom naselju, i lokalno stanovništvo koje se ovde uvek rado vraća.

Do plaže se može stići i kopnenim i vodenim putem. Na samoj plaži se nalazi mol gde brodići pristaju često. Uglavnom mol predstavlja najveću atrakciju za mališane. Ukoliko dolazite kopnenim putem, autobusom, siđite na stanici br. 13. Nakon toga čeka vas lagana šetnja kroz naselje.
Ukoliko se odlučite da dodjete brodićem, polasci su česti iz luke. Bez straha što idete brodićem, na ostrvu Skiatos je to prevozno sredstvo skoro podjednako bitno i korišćeno kao i javni prevoz busom.

Plaža je uska, sjajno turistički organizovana sa ležaljkama i suncobranima a videli smo i toalete. Voda je kristalno čista. Postoji dosta prirodnog hlada levoj strani plaže (ka plaži Tzaneria). Ono što treba napomenuti je da se nalazi na udaru vetrova, tako da je tokom vrelih vetrovitih letnjih dana klima na Kanapici plaži dosta prijatnija nego na drugim plažama. Sa plaže se pruža predivan pogled na ostrva Arkos i Cugria, koja se nalaze u svakodnevnoj ekskurzijskoj ponudi lokalnih turističkih agencija.Na plaži se takođe nalazi i restoran gde možete da se osvežite uz neko piće ili da ručate po veoma prihvatljivim cenama.

Kanapica plaža je pravi mali raj za sve obožavaoce sportova na vodi. Tako da ukoliko ste za vožnju na banani ili čak wind surfing, Kanapica je savršen izbor za vas.

Kanapica plaža, Skiatos – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *