Trulos plaža, Skiatos

Trulos plaža, Skiatos (Troulos beach)

Foto: Philip Bloom 360

Kap rose na tirkizu. Malo šumovito ostrvo iz arhipelaga Severni Sporadi. Peščane, šljunkovite i stenovite plaže, okružene borovom šumom i maslinjacima, svrstavaju Skijatos među najatraktivnija ostrva Mediterana.Plaža Trulos je dobila ime po ostrvcetu Trulonisia koje se nalazi tačno preko puta ove plaže. Sam naziv plaže u prevodu na srpski znači kupola. Plaža Trulos je prelepa, peščana plaža, udaljena oko 9km od centra Skiatosa i 2 km zapadno od plaže Platanias. Zbog svojih osobenosti je omiljena porodicama sa decom i u svakom slučaju je preporuka za to.

Do plaže mođete stići brodićem, gradskim ili sopstvenim prevozom. Ukoliko koristite gradski prevoz, zvanična je stanica br.18.Za sve one koji idu svojim automobilom bitna je informacija da postoji parking.

Plaža Trulos je prostrana i dobro organizovana sa raznim sadržajima. Ovde imate i suncobrane i ležaljke, toalete apsolutno sve da komotno možete da uživate u svom letovanju. U blizini plaže se nalazi veliki broj supermarketa, restorana i restorana sa brzom hranom pa je sammim tim celodnevni boravak na ovoj plaži daleko lakši za sve one porodice koje dolaze sa decom. Na samoj plaži je veliki broj restorana u kojima možete da uživate u raznim mediteranskim specijalitetima.

Nezaobilazno moramo da spomenemo i spasilačke ekipe koje su na ovoj plaži izuzetno dobro organizovane što vam daje dodatnu sigurnost i opuštenost.Ono što svakako mora da se spomene je i to da u jeku sezone umeju da budu jako velike gužve pa turisti često praktikuju da dan ranije rezervišu svoju ležaljku.

Ova plaža je zbog svojih izuzetno prilagodljivih sadržaja naša preporuka za porodice sa decom.

Prirodne lepote dopunjene vrhunskim hotelima i apartmanskim smeštajima, brojnim restoranima, tavernama, kafićima i barovima čine plažu Trulos privlačnom za sve brojniju i zahtevniju turističku klijentelu. Glavni deo Trulosa, osim plaže se nalazi u pozadini obale između maslinjaka i poljoprivrednog zemljišta, dajući svemu rustični šarm.

Trulos plaža, Skiatos – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *