Sivota – informacije

Sivota – informacije

Sivota je gradić sa oko 3000 stanovnika, koji postaje vrlo popularna destinacija za posetioce iz celog sveta. Okružena bogatom vegetacijom i atraktivnom prirodom, ova specifična oblast je nezaboravna za svakog posetioca.Pored toga treba navesti i mnoštvo sjajnih plaža, kao i dva zelena mala ostrva, koja doprinose sve većem broju poseta Sivoti, i razvoju turizama na velika vrata.

Sivota je malo mesto na obali Epirske perfekture, na putu za Pargu, iz pravca glavnog grada Igumenice, i predstavlja prelepu, neiskvarenu prirodnu destinaciju u Grčkoj. Centar Sivote nalazi se u mirnoj priobalnoj oblasti, gde možete da uživate u pogledu na dva ostrvca u romantičnom zalivu. A lepa sela, kao što su Faskomilia i Argirotopos su zanimljive lokacije za svakog posetioca. Takođe, veliki izbor lepih plaža i nekolicina šumovitih ostrvca nude Vam mesto za potpuno opuštanje i odmor. Do plaža je lako doći peške, a tu je i mogućnost iznajmljenje čamca. Neke plaže su na 10 do 15 minuta udaljene od centra mesta.

Galeriju slika pogledajte na našoj facebook strani

Iako mirno mesto svojim karakterističnim šarmom, u večernjim satima pruža mogućnost dobrog provoda. U velikom broju taverni i restorana možete uživati u dobroj kapljici i ribljim specijalitetima. Takođe, restorani i kafići su smešteni na odličnoj lokaciji, gde turisti i meštani imaju mogućnost da uživaju u nezaboravnom zalazaku Sunca.
Sivota je idealno polazište sa kojeg možete obići mnoge druge destinacije i atrakcije, kao što su Parga, reka Aheron, Necromantion, Janjina, drevni teatar Dodoni, kao i veliki broj skrivenih plaža. Preko puta je popularno ostrvo Krf, koje takodje možete posetiti, kao i krenuti na izlet do rajskih ostrva Paxi i Antipaxi.

Najbolji način da upoznate sve plaže i zalive, predstavlja iznajmljivanje čamca, jer postoje mesta do kojih se peške ne može stići. Sivotu okružuju ostrvca Mavro Oros, Sv. Nikola i Bela Vraka. Do plaže Bela Vraka, morate malo pokvasiti noge, jer prelazite na drugo ostrvo, kroz ugodan plićak. Pošto je u pitanju miran zaliv, voda je izuzetno topla, te se preopručuje porodicama sa malom decom. Još neke od poznatijih plaža su: Zavia, Pisina, Zeri, Galikos Molos, Mikros Paradisos ili Megali Amos.

sivota panorama
Sivota panorama

Budite sigurni da Vas plaže u Sivoti neće razočarati. Romantična atmosfera, bogat noćni život, plitka i čista voda su zaštitni znak ovoga mesta i preporuka za odličan odmor i zabavu.

Naš video snimak Sivote

Dođite u Sivotu, da osetite pravi tradicionalni dug Grčke, daleko od masovnog turizma, u jednoj opuštenoj atmosferi i sredini koja nudi vrlo kvalitetan sadržaj za svakoga.

Sivota – mapa
2 Komentara

  1. Pozdrav, planiramo odlazak u Sivotu preko agencije. Volimo sto vise vidjeti pa me interesuje jer postoji neki javni, autobus, kojim bi recimo mogli otici u Pargu na dan, Igumenicu, za grad Krf sam nasla informaciju.

    Hvala Marija

    • Poštovana Marija, nemamo informaciju da li postoji gradski prevoz za Pargu. Možete probati da iznajmite auto ili da se raspitate na licu mesta, ali verujte da i u Sivoti imate dosta toga da vidite. U okolini se nalazi veliki broj odličnih plaža, a u samom gradu Sivota ima nekoliko agencija koje organizuju izlete do okolnih ostrva. Pogledajte naše slike, videćete da smo slikali gde se sve organizuju izleti i koje su cene. Srećan put i javite nam ako imate neku novu inofrmaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *