Possidi

Possidi

Foto: www.angelfire.com

Possidi se nalazi na zapadnom rtu poluostrva Kasandra na oko 110 km od Soluna. Ime Possidi je povezano sa drevnom tradicijom i obožavanjem boga mora Posejdona čiji su ostaci pronađeni u regionu drevnog svetilišta.Possidi preporučujemo roniocima koji mogu videti ostatke olupine iz doba pre nove ere, ali savetujemo oprez jer morate pripaziti na struje koje su u ovom delu mora izuzetno jake.

Najveća atrakcija je svakako Possidi rt (Possidi cape) koji je od samog mesta udaljen oko 7 km. Ovde na krajnjem zapadu Kasandre se nalazi peščani rit i prelepa plaža. Dejstvom plime i oseke plaža stalno menja svoj oblik i kada se more povuče često se plaža prikaže u totalno drugačijem obliku. Jedan deo plaže je uređen, prekirven ležaljkama i suncobranima, koji se mogu iznajmiti iz obližnjeg kafića. Drugi deo je dugačak oko 1 km i totalno je neuređen, prekriven belim peskom i zbog svoje prostranosti na njemu nikada nije gužva.

Possidi-Beach
Possidi-Beach

Possidi je mirno ribarsko selo sa beskrajno, peščanim i šljunkovitim, belim plažama okruženim borovom šumom. Gradska plaža Possidija je šljunkovita, par metara ispod šetališta, sa laganim ulaskom u vodu. Na samoj plaži postoji nekoliko beach barova i taverni, kao i vrlo dobar riblji restoran. Danas je Possidi prerastao u hotelsko i apartmansko letovalište, sa prepoznatljivim svetionikom na malom rtu. Nedaleko se nalazi selo Kalandra sa tipičnim grčkim kućama i tavernama.

zastitini znak Possidi

Pošto je uglavnom reč o hotelskim kompleksima, noćni život nije toliko raznovrstan. Postoji nekoliko kafića duž same plaže, kao i razne animacije u samim hotelima. Possidi je letovalište za porodični odmor. Ne treba dolaziti ovde ako želite žestoke celonoćne zabave. Mnogi hoteli imaju živu muziku uglavnom u večernjim satima, i često se organizuju večeri grčke muzike i hrane.

Posidi nudi savršenu klimu sa puno sunčanih dana u godini, i prelepim predelima. Uživanju u  vašem odmoru doprinosi čisti horizont i idilični zalazak sunca.

Atrakcije:

– hram Posejdona (jedno od najstarijih svetilišta u Grčkoj)

– svetionik podignut 1864 godine

– ostaci drevnog mesta Mendi i crkva Vaznesenja Presvetle bogorodice u selu Kalandra

Posidi- taverna
Posidi- taverna

Possidi – STREET VIEW

Izleti:

– šoping u Solunu i waterland

– krstarenje Halkidikijem

– obilazak Meteora

– grčko veče

Possidi – mapa:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *