polihrono-polichrono-greece-2014-grcka-leto-kassandra
polihrono-polichrono-greece-2014-grcka-leto-kassandra

Polihrono

Polihrono

Polihrono se nalazi na istočnoj obali poluostrva Kasandra na 98 km od Soluna. Mesto je smešteno u zalivu Toroneos, i krasi ga dugačka, široka peščana plaža sa postepenim ulaskom u vodu i mirnim morem. Centralni deo plaže je prekriven lezaljkama koje se iznajmljuju uz kupovinu pića iz obližnjeg kafića,  dok na bokovima plaže se organizuju sportovi na vodi.Zaključak je da je u Polihronu  plaža veća i lepša u odnosu na Hanioti i Pefkohori. Ovo mesto je odličan izbor za porodice sa malom decom, zbog odlične plaže, puno sadržaja za decu, uređenim parkovima, domom zdravlja u kome često rade doktori iz Srbije.

Polihrono STREET VIEW

Na mestu Polihrono je nekada bilo podignuto mesto Neapoli u 7 veku pre n.e koje je uništeno pod naletima varvara u 6 veku. U 11 veku se podiže naselje Polihrono, čije ime znači “mnogo boja” zbog koloritnog cveća koje je tu raslo.

Duž čitave obale mesta se nalazi šetalište, koje se u večernjim satima zatvara za automobilski saobraćaj. Mesto je prepuno hotela, taverni, kafica, mini igraonica za decu, apoteka, supermarketa, zlatara, pekara,butika… Na  svakom koraku se nalaze fast food restorani sa neizbežnom pitom giros, ali i tradicionalne taverne sa tipičnom grčkom kuhinjom i morskim spacijalitetima. Postoji nekoliko odlićnih pekara gde preoporučujemo mini kroasane sa čokoladom. Moglo bi se reći da je odlično uređeno i snabdeveno.

U avgustu je glavna sezona, tako da se ne preporučuje boravak u ovom periodu turistima koji ne vole gužvu na plaži i obližnjim tavernama. 

Glavne ulice u Polihronu su popločane, sa mnoštvo palmi, maslinovog i limunovog drveća. Do obližnjeg Haniotija iz Polihrona treba 5 minuta lagane vožnje a do Kalitea oko 15 minuta gde se nalazi supermarket Lidl sa vrlo pristupačnim cenama.

Polihrono važi za jedno od najčistijih mesta u Grčkoj, a krase da čistoća mora, topla voda i malo krupniji pesak. Iako malo mesto, odatle se brzo stiže do svih plaža u okolini kao što su Sani resort, Kriopigi 2 i Kriopigi 4. Čista voda Polihrona idealna je za otkrivanje lepota podvodnog sveta i njegovih čudnih stvorenja, a iznajmljivanje opreme je vrlo jeftino.

Izleti u Polihronu:

  • krstarenje zalivom Toroneos (polazak je iz Pefkohorija)
  • šoping u Solunu i waterland
  • mogućnost i obilazak Svete Gore za muškarce
  • krstarenje oko Svete Gore (polazak iz Uranopolisa)
  • obilazak Meteora
  • grčko veče

Događaji: Tradicionalni praznik presvete Bogorodice (8 septembar)

Mapa Polihrona3 Komentara

  1. Polohrono je idealno mesto za porodicni odmor. Plaza je prelepa, pogodna za malu decu. Ima dosta uredjenih parkova i sadrzaja za decu. Za svaku preporuku.

  2. E zaboravih da napisem za pekaru u kojoj spricem pune krosan sa eurokremom, tamo je kod parkinga pored ribarnice. Ljudi koji je to kroasan kad zagrizes a curi ti eurokrem koliko je pun….JAO!

  3. U centru Polihrona nalazi se „Gyro planet“, trojica brace rade kao sat i prave najbolji giros u kraju. Moj favorit je pileci, pa malo kecap, pa amstelce… jao sad bi otisao

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *